Proiect

Caloriile fiecărei porții de mâncare, trecute în meniul cantinei Universității din Suceava



Clienții cantinei din campusul Universității din Suceava vor primi informații referitoare la numărul de calorii ale preparatelor
Clienții cantinei din campusul Universității din Suceava vor primi informații referitoare la numărul de calorii ale preparatelor

Clienții cantinei din campusul Universității din Suceava vor primi informații referitoare la numărul de calorii ale preparatelor pe care le comandă, datele despre porțiile de mâncare ale restaurantului urmând să fie trecute în meniu.
Cei care vor calcula valoarea energetică a preparatelor vor fi studenții de la programul Nutriție și dietetică (Departamentul de Sănătate Umană) și cei de la Inginerie Alimentară, aceștia având deja experiență în acest domeniu. Un proiect în acest sens ar urma să fie materializat în acest an universitar.
„Studenții noștri, din anii II și III, fac de mai mulți ani practică la cantina Universității, ei deja stabilind pentru felurile de mâncare din meniu valoarea energetică, conținutul de grăsimi, acizi grași saturați, glucide, proteine, zaharuri, sare etc. Studenții au lucrat cu dr. Constantin Ciotău și prof. univ. dr. Mihai Covașă”, au menționat reprezentanți ai programului de Nutriție.
Având în vedere că număratul caloriilor nu este singura metodă de a avea grijă de sănătate și siluetă, meniul ar mai putea conține și alte date ajutătoare despre porțiile gătite în cantină. Studenții de la domeniile de specialitate ar putea propune clienților restaurantului câteva exemple de meniu, cele două feluri de mâncare și desertul urmând să fie configurate pentru a-i ajuta pe clienți să ia cele mai bune decizii în ceea ce privește alimentația. Informațiile și propunerile livrate de studenți ar putea veni în sprijinul celor care vor să-și organizeze corect regimul alimentar, al celor care știu importanța conținutului caloric al alimentelor consumate.
Restaurantul din campusul Universității își va deschide porțile odată cu debutul noului an universitar, pe 2 octombrie, programul fiind între orele 12.00 și 20.00.
Numărul de locuri al acestuia este de peste 200, iar clienții (atât personal USV, studenți, cât și persoane din afara instituției) pot comanda prânzul și cina. Sâmbătă și duminică este închis. Prețurile sunt diferențiate în funcție de „statutul” celui care mănâncă acolo, existând reduceri diferențiate pentru studenți cazați în cămine universității, studenți „externi”, personal angajat și publicul larg.


Caloriile fiecărei porții de mâncare, trecute în meniul cantinei Universității din Suceava
Caloriile fiecărei porții de mâncare, trecute în meniul cantinei Universității din Suceava
Caloriile fiecărei porții de mâncare, trecute în meniul cantinei Universității din Suceava
Caloriile fiecărei porții de mâncare, trecute în meniul cantinei Universității din Suceava
Clienții cantinei din campusul Universității din Suceava vor primi informații referitoare la numărul de calorii ale preparatelor
Clienții cantinei din campusul Universității din Suceava vor primi informații referitoare la numărul de calorii ale preparatelor


Recomandări

Scriitorul Vasile Ernu, la Suceava: Eroinele „Generației canibale” au fost femeile, cu copiii de mână, o sacoșă mare de rafie cu mâncare și cărând un bărbat beat în spate