Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 sep 2017 - Anul XXII, nr. 218 (6634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Caloriile fiecărei porţii de mâncare, trecute în meniul cantinei Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clienţii cantinei din campusul Universităţii din Suceava vor primi informaţii referitoare la numărul de calorii ale preparatelor pe care le comandă, datele despre porţiile de mâncare ale restaurantului urmând să fie trecute în meniu.

Cei care vor calcula valoarea energetică a preparatelor vor fi studenţii de la programul Nutriţie şi dietetică (Departamentul de Sănătate Umană) şi cei de la Inginerie Alimentară, aceştia având deja experienţă în acest domeniu. Un proiect în acest sens ar urma să fie materializat în acest an universitar.

„Studenţii noştri, din anii II şi III, fac de mai mulţi ani practică la cantina Universităţii, ei deja stabilind pentru felurile de mâncare din meniu valoarea energetică, conţinutul de grăsimi, acizi graşi saturaţi, glucide, proteine, zaharuri, sare etc. Studenţii au lucrat cu dr. Constantin Ciotău şi prof. univ. dr. Mihai Covaşă”, au menţionat reprezentanţi ai programului de Nutriţie.

Având în vedere că număratul caloriilor nu este singura metodă de a avea grijă de sănătate şi siluetă, meniul ar mai putea conţine şi alte date ajutătoare despre porţiile gătite în cantină. Studenţii de la domeniile de specialitate ar putea propune clienţilor restaurantului câteva exemple de meniu, cele două feluri de mâncare şi desertul urmând să fie configurate pentru a-i ajuta pe clienţi să ia cele mai bune decizii în ceea ce priveşte alimentaţia. Informaţiile şi propunerile livrate de studenţi ar putea veni în sprijinul celor care vor să-şi organizeze corect regimul alimentar, al celor care ştiu importanţa conţinutului caloric al alimentelor consumate.

Restaurantul din campusul Universităţii îşi va deschide porţile odată cu debutul noului an universitar, pe 2 octombrie, programul fiind între orele 12.00 şi 20.00.

Numărul de locuri al acestuia este de peste 200, iar clienţii (atât personal USV, studenţi, cât şi persoane din afara instituţiei) pot comanda prânzul şi cina. Sâmbătă şi duminică este închis. Preţurile sunt diferenţiate în funcţie de „statutul” celui care mănâncă acolo, existând reduceri diferenţiate pentru studenţi cazaţi în cămine universităţii, studenţi „externi”, personal angajat şi publicul larg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caloriile fiecărei porţii de mâncare, trecute în meniul cantinei Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caloriile fiecărei porţii de mâncare, trecute în meniul cantinei Universităţii din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei