Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 sep 2017 - Anul XXII, nr. 217 (6633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

„O gură de folk”

Folkul şi-a găsit gazdă bună la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Gura Humorului a răsunat de muzică folk. Trei zile, mai exact trei seri, în care au fost spuse poveşti pe ritmuri de chitară, poveşti care au stârnit şuvoaie de emoţii printre iubitorii genului care au ţinut să fie prezenţi în sala de spectacol a Casei de Cultură din oraş, pentru a-i asculta atât pe interpreţii consacraţi ai genului, cât şi pe noile talente ce abia păşesc în lumea muzicii folk.

Cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional de Muzică Folk - „O gură de folk" a debutat vineri, la Gura Humorului, evenimentul fiind organizat de Asociaţia „Fair Play. Folkul Acasă În Realitate”, al cărei preşedintele este Sorin Poclitaru, un puternic promotor al acestui gen muzical.   

„Cel mai frumos lucru la întâlnirile astea e că ne ştim fiecare cu fiecare. Mă bucur să văd că până la urmă suntem o comunitate care face în aşa fel încât să se simtă bine oriunde nimereşte, ba în Vama Veche, ba la Gura Humorului, la Lunca Ilvei, Bacău, Baia Mare. Oamenii buni încap peste tot. Târgul de folk este o întâmplare frumoasă pe care încercăm să o ducem mai departe în organizarea Asociaţiei culturale <Fair Play> a Primăriei Gura Humorului şi cu sprijinul multor prieteni”, a mărturisit Sorin Poclitaru.

 

Publicul, deşi nu numeros, a participat cu totul la fiecare recital

N-au fost mulţi cei care au luat o primă gură de folk, vineri, în seara de debut. Însă au fost oameni sinceri, de peste tot din ţară, a căror credinţă pentru muzică face din comunitatea folk una dintre cel mai coagulate, mai solide şi mai generoase din câte există. O comunitate al cărei cheag îl constituie notele şi versurile, care odată trimise în aer se prefac în sentimente, în căldură şi vibraţie, şi nu în ultimul rând prietenia. 

Iar cei care au urcat pe scenă au oferit publicului o seară de suflet, cu folk şi poezie, cu ritmuri ce îmbie la iubire, la iertare, la toleranţă, cu versuri ce s-au strecurat uşor-uşor în inimile celor prezenţi.

Primul care a spart gheaţa ediţiei din acest an a fost Sebastian Ionel, un adolescent de 15 ani din Dorohoi, cantautor, dovadă în carne şi oase că acest gen muzical este unul de actualitate, iar pe urmele numelor consacrate ale genului vin tineri creativi şi talentaţi. 

Interacţiunea continuă, reacţiile imediate, micile dialoguri dintre omul cu chitara şi public au fost constante în spectacolul de la Gura Humorului, iar publicul, deşi nu numeros, a participat cu totul la fiecare recital, fiind mai degrabă un concert de stare. Poate aşa e între prieteni.

Au urmat pe scenă Dana Florian şi Dan Manciulea, apoi Cătălin Stepa cu ai săi „Copaci fără pădure”, muzică şi versuri Tatiana Stepa, piesă care a fost adjudecată de public de la început până la final.

Un emoţionant omagiu i-a fost adus interpretului şi compozitorul de folk, originar din Satul Mare, Octavian Bud, care s-a stins în vara acestui an. Adina Hodişan a fost cea care a cântat „pentru Tavi”, fiind evidentă rana încă deschisă lăsată de moartea artistului, un şoc atât pentru apropiaţi, publicul lui drag, dar şi pentru oameni care l-au cunoscut poate doar tangenţial.

Seara s-a încheiat cu Andrei Maftei, Adi Bezna şi Valentin Moldovan, care au înteţit parcă cele deja dovedite în prima parte a serii despre emoţia poeziilor cântate, despre interacţiunea scenă – public şi despre o comunitate care adeseori vibrează la unison. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Folkul şi-a găsit gazdă bună la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Folkul şi-a găsit gazdă bună la Gura Humorului3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei