Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 sep 2017 - Anul XXII, nr. 217 (6633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol pe drumuri

Avalanşă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Semnalele de alarmă trase de poliţiştii suceveni sunt ignorate tot mai des de şoferii care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Sancţiunile dictate, permisele suspendate şi dosarele penale întocmite pe numele unor astfel de şoferi se pare că nu au darul de a constitui o piedică sau vreun avertisment pentru alte persoane care pleacă la drum la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Sfârşitul de săptămână care abia s-a încheiat constituie o dovadă suplimentară a ignoranţei şi nepăsării de care dau dovadă, din păcate, tot mai mulţi şoferi.

Recordul de alcoolemie din aceste zile l-a stabilit un şofer din Suceava, pentru care aparatul etilotest a arătat o valoare de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul problemă a fost depistat sâmbătă, la orele prânzului, după ce un sucevean a sunat la 112 şi a reclamat că maşina sa a fost blocată de un şofer care era sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului l-au găsit pe şoferul reclamat, un bărbat de 40 de ani, care abia se ţinea pe picioare. După ce l-au testat cu etilotestul, poliţiştii l-au dus pe bărbat şi la spital, unde i-au fost prelevate probe de sânge, iar în paralel a fost întocmit şi un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

 

Trei persoane băute într-o maşină şi un scandal cu poliţiştii chemaţi la locul unei tamponări

Un alt incident în care au fost implicate persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice s-a petrecut vineri după-amiază, pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava. Un bărbat de 37 de ani aflat la volanul unui Opel Astra a intenţionat să iasă pe stradă şi pentru că nu a fost suficient de atent a lovit un VW Golf condus de o femeie de 26 de ani, din Rădăuţi.

Şoferul vinovat de tamponarea din care au rezultat avarii minore la ambele autovehicule, împreună cu cei doi pasageri, toţi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au coborât din autoturism şi au încercat să discute cu ocupanţii celuilalt autoturism. Femeia a observat că partenerii de discuţie sunt sub influenţa băuturilor alcoolice, motiv pentru care i-a cerut soţului să cheme poliţia la faţa locului.

Imediat, la volanul autovehiculului marca Opel Astra a urcat unul dintre prietenii şoferului, un bărbat de 56 de ani, din Suceava, care a dus maşina spre strada Luceafărului.

La sosirea echipajului de poliţie, la faţa locului au fost găsite toate persoanele implicate, dar circul a continuat. Un al doilea prieten al şoferului vinovat de evenimentul auto, un bărbat de 47 de ani, din Şcheia, a devenit recalcitrant şi a refuzat să se legitimeze, motiv pentru care poliţiştii au folosit spray-ul lacrimogen şi forţa fizică pentru a-l încătuşa.

În final, turbulentul a fost amendat. Nici prietenii săi nu au scăpat ieftin. Pentru că a refuzat să sufle în etilotest şi nici nu a dorit să meargă la spital pentru a-i fi luate probe de sânge, şoferul de 37 de ani s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Tot cu dosar penal s-a ales şi bărbatul de 56 de ani care a urcat ulterior la volan. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, şi asta pentru că la testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Poliţiştii fac apel la şoferi să nu mai urce băuţi la volan

Ziua de sâmbătă, în care poliţiştii au oprit în trafic mai multe maşini tocmai pentru a-i testa pe şoferi, s-a dovedit una a patimilor. De la Ostra până la Bogdăneşti sau de la Păltinoasa până la Vicovu de Sus situaţia a fost una identică. Cu rezultate între 0,50-0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai mulţi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava fac un nou apel la şoferi să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice şi anunţă că astfel de controale în trafic vor continua în mod frecvent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avalanşă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avalanşă de şoferi băuţi pe şoselele din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei