Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 sep 2017 - Anul XXII, nr. 216 (6632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Licitaţii contestate

Piaţa Mare rămâne fără încălzire încă o iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comercianţii din Piaţa Centrală a Sucevei, cunoscută şi ca Piaţa Mare, nu vor beneficia nici anul acesta de încălzire, chiar dacă demersurile pentru dotarea acestui important spaţiu comercial cu elemente de încălzire, ventilare, precum şi racordarea la termoficarea oraşului au început de mai bine de un an de zile.

Asta se întâmplă deoarece licitaţia de atribuire a lucrărilor de asigurare a încălzirii în corpul B al Pieţei Centrale s-a blocat din cauza şirului de contestaţii depuse de participanţi, în cele din urmă fiind decisă reluarea licitaţiei.

De data aceasta, la Primăria Suceava a fost înregistrată o singură ofertă pentru asigurarea încălzirii în piaţa agroalimentară, din partea firmei Dioconstruct SRL Botoşani. Chiar dacă la a doua licitaţie va putea fi stabilit un câştigător, fără a mai fi depuse contestaţii, contractul va putea fi semnat, în cel mai bun caz, în luna octombrie, când deja începe furnizarea căldurii în sistem centralizat, iar efectuarea racordurilor la conductele de termoficare ale oraşului nu prea mai sunt posibile.

Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Încălzirea şi ventilarea Pieţei Agroalimentare Centrale – corp B” estimează valoarea lucrărilor la 570.000 de lei.

Conform proiectului, prin echiparea cu instalaţii de încălzire şi ventilare/climatizare se urmăreşte obţinerea unor anumite temperaturi interioare, în funcţie de temperaturile exterioare.

Mai exact, iarna, la temperaturi de –25 de grade Celsius, trebuie să se poată asigura în interior o temperatură de +2 grade Celsius.

La temperaturi exterioare de –15 grade Celsius, prin acest sistem trebuie să poată fi asigurată la interior o temperatură de +5 grade Celsius.

În perioada verii, prin sistemul de climatizare se urmăreşte asigurarea la interior a unor temperaturi cu 5 grade mai scăzute decât afară, atunci când se înregistrează temperaturi de peste 28 de grade Celsius.

Scopul investiţiei nu este de a asigura la interior, în timpul iernii, temperaturi de +20 de grade Celsius, pentru că nu ar respecta normele de sănătate a populaţiei (efectul de şoc termic) şi ar cauza degradarea accelerată a produselor, prin expunerea lor la temperaturi ridicate, după cum au explicat reprezentanţii Direcţiei Pieţelor.

Pentru îndeplinirea acestor obiective trasate în proiect, în Piaţa Centrală urmează să fie realizat un sistem de instalaţii care va cuprinde, printre altele, cinci electropompe de circulaţie a energiei termice, distribuitor, patru vase de expansiune cu membrană elastică şi pernă de azot, corpuri de încălzire formate din ventilo-convectoare, un sistem de două panouri termice solare, echipat cu câte 20 de tuburi vidate; un boiler de 100 de litri; patru corpuri de încălzire formate din ventilo-convectoare, cât şi şase perdele de aer cald.

Noile instalaţii vor furniza energie termică produsă pe biomasă, de la centrala nouă, pentru că Piaţa Mare va fi racordată la sistemul centralizat de termoficare al Sucevei, prezent în zona respectivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piaţa Mare rămâne fără încălzire încă o iarnă.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piaţa Mare rămâne fără încălzire încă o iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei