Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 sep 2017 - Anul XXII, nr. 216 (6632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   28 imagini |   ø fişiere video

Preocupare

Peste 12 tone de hrană şi produse de îngrijire, donate din Germania pentru adăpostul de câini al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sutele de câini fără stăpân din adăpostul amenajat în lunca Sucevei sunt în continuare în atenţia inimoşilor voluntari germani care s-au implicat în crearea unor condiţii mai bune de viaţă pentru aceştia.

Recent, la adăpostul amenajat de Primăria Suceava pe terenurile de după Iulius Mall, înspre Termica, a fost adus un consistent transport cu donaţii din Germania, strânse de voluntarii asociaţiei Memory of Tina, în colaborare cu cei de la Suceava - Pro Animals Tina. Iniţiatorul campaniei de strângere a donaţiilor din Germania este Ralf Trautmann, preşedintele celor două ONG-uri, care, în anii anteriori, a venit cu numeroşi voluntari pentru a contribui la amenajarea adăpostului, muncind cot la cot cu salariaţii de acolo, la curăţenie, prepararea hranei etc.

Cantitatea totală a donaţiilor făcute este de 12,4 tone, din care cea mai mare parte o reprezintă hrana uscată (saci) – 6,2 tone, la care se mai adaugă 1,6 tone de hrană umedă (conserve). În acest transport au fost trimise şi diverse aparaturi medicale, necesare pentru cabinetul veterinar din cadrul adăpostului, o mulţime de medicamente, soluţii de dezinfectare şi de igienizare, ba chiar şi haine second-hand, dar în stare bună, pentru cei care se îngrijesc de sutele de patrupede.

Cu hrana trimisă din Germania şi cea asigurată lunar de către municipalitate, conform contractului încheiat cu Pro Animals Tina, cei 500 de câini fără stăpân din adăpost au asigurat necesarul de hrană o bună parte din iarna care vine, atunci când şi consumul energetic este mai mare, pentru a face faţă temperaturilor scăzute, care se resimt mai acut acolo, în lunca Sucevei.

Pentru că vara aceasta au fost ceva probleme cu asigurarea apei potabile, din cauza defectării conductei ce aduce apă de la ACET, acum în adăpost se lucrează la amenajarea unei fântâni proprii, din care să poată fi asigurată oricând apa necesară, la costuri minime. Investiţia este realizată de municipalitatea suceveană, care, în virtutea bunei colaborări cu asociaţia care se ocupă de administrarea adăpostului, intenţionează să propună prelungirea parteneriatului, prin semnarea unui nou contract.

La adăpostul din lunca Sucevei sunt duşi câinii prinşi de pe străzile municipiului, care, după deparazitare şi sterilizare, pot fi adoptaţi, gratuit, de către cei care îşi doresc un prieten fidel, care să le ţină companie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12 tone de hrană şi produse de îngrijire, donate din Germania pentru adăpostul de câini al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 12 tone de hrană şi produse de îngrijire, donate din Germania pentru adăpostul de câini al Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei