Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 sep 2017 - Anul XXII, nr. 214 (6630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

USV

Aproape 2.500 de cereri de cazare şi doar o mie de locuri disponibile în căminele Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea din Suceava poate onora mai puţin de jumătate din numărul de cereri pe care studenţii le-au depus pentru un loc în căminele din campusul instituţiei.

Aproape 2.500 de studenţi vor să se cazeze într-unul din cele cinci cămine ale Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV), însă doar circa 1.000 dintre aceştia vor prinde un loc în următorul an universitar.

În aceste condiţii, pentru a mai acoperi din deficit, USV a solicitat Inspectoratului Școlar Suceava să pună la dispoziţia studenţilor camere în căminele destinate elevilor.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, la începutul săptămânii viitoare, IȘJ Suceava va înainta Universităţii lista cu locurile pe care le pune la dispoziţia studenţilor.

De asemenea, cu toate că în toamna acestui an trebuiau demarate lucrări de reabilitare la căminul C1 și închis tronsonul unde vor fi executate recompartimentări, USV a renunţat la măsura închiderii parţiale pentru a nu pierde alte locuri de cazare.

Universitatea din Suceava are în administrare cinci cămine studenţeşti, cu un număr de circa 1.100 de locuri,  însă căminul din corpul N, de pe strada Universităţii, cu circa 40 de locuri, este rezervat studenţilor Erasmus şi oficialităţilor.

 

Taxe mai mari din toamnă

Cazarea studenţilor pentru anul universitar 2017-2018 se va face începând cu data de 27 septembrie pentru anii IV şi III, 28 septembrie – anii I şi II şi 29 septembrie – familiști, masteranzi şi întârziaţii motivat.

Pentru anul universitar care va debuta pe 2 octombrie, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a luat hotărârea de a majora valoarea taxelor de cazare în căminele instituţiei, cuantumul acestora urmând să crească cu 61 de lei.

Astfel, în funcţie de confortul și facilităţile camerelor de cazare, studenţii vor plăti lunar sume începând de la 150 de lei pe lună (în loc de 90 de lei) și ajungând la 420 de lei (în loc de 360 de lei pentru studenţii cu taxă, circa 5% din totalul studenţilor cazaţi în campus). Cea mai mare parte a studenţilor cazaţi plătesc lunar în jur de 200 de lei.

 

Demersuri prelungite pentru al VI-lea cămin

Cât despre căminul din incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, care va fi preluat de USV în vederea transformării lui în internat pentru studenţi, încă se lucrează la documentaţia pentru ca acesta să între în administrarea Universităţii.

Reprezentanţii USV spun că momentan Primăria Municipiului Suceava, proprietară a căminului, întocmește dosarul care va fi transmis Ministerului Educaţiei pentru a primi avizul de preluare de către USV. Ulterior, Universitatea trebuie să identifice surse de finanţare pentru reabilitarea căminului, urmând să câștige încă aproximativ 100 de locuri de cazare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2.500 de cereri de cazare şi doar o mie de locuri disponibile în căminele Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 2325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape 2.500 de cereri de cazare şi doar o mie de locuri disponibile în căminele Universităţii din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei