Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2017 - Anul XXII, nr. 212 (6628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Sute de locuitori din Zamca, fără apă caldă de o lună de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre locuitorii cartierului sucevean Zamca stau de o lună de zile fără apă caldă la robinete. În cazul unora, furnizarea acestui serviciu a fost întreruptă de firma Thermonet, care se ocupă de distribuţia agentului termic, din cauza datoriilor imense acumulate la Asociaţia 52, de care aparţin. Dar nu toţi cei care nu beneficiază de apă caldă sunt şi rău-platnici.

Chiar dacă Thermonet a reluat acum furnizarea agentului termic către Asociaţia 52, în baza plăţilor făcute şi a eforturilor de a acoperi şi diferenţa, pentru locatarii mai multor scări de bloc - 34A, 35 ABCD, 36 A, 37A, 40AB, 42 AB, 71 AB, 72A şi 73AB - aşteptarea nu s-a încheiat. În cazul acestora, asigurarea apei calde depinde de finalizarea lucrărilor de termoficare din Zamca.

 

Lanţul slăbiciunilor

La Asociaţia 52, care nu se numără printre cele mari, datoriile acumulate erau de ordinul miliardelor de lei vechi, nefiind achitate facturile de încălzire nici măcar de acum două ierni.

„Din cauza restanţelor foarte mari, a fost oprită furnizarea apei calde în luna august, la o parte din blocuri, existând chiar riscul să nu le fie furnizată căldură în iarnă, dacă nu se achită datoriile”, a spus viceprimarul Marian Andronache, care a chemat la discuţii conducerea asociaţiei şi reprezentanţii Thermonet, pentru rezolvarea problemei. Mai mult, a fost convocată şi o adunare generală a asociaţiei, special pentru problema termoficării, dar numărul participanţilor a fost extrem de mic.

„Sunt multe persoane care au datorii foarte mari la asociaţie, din cauza acestora au de suferit şi cei bun-platnici, care nu beneficiază de apă caldă. Ca urmare a achitării parţiale a restanţelor cei de la Thermonet au reluat furnizarea apei calde, dar cu unele excepţii. Mai sunt 16 scări de bloc unde locatarii nu beneficiază de apă caldă, unii din cauza datoriilor, dar şi pentru că sunt afectaţi de lucrările de termoficare”, a explicat viceprimarul Sucevei.

De la oprirea apei calde şi până acum cei de la Asociaţia 52 au plătit către Thermonet 117.000 de lei (aproape 1,2 miliarde de lei vechi), dar sunt încă cu datoriile la nivelul lunii aprilie, adică nu au reuşit să achite ce au consumat iarna trecută.

Suma pe care încă o datorează, de 107.000 de lei, este în continuare foarte mare, dar furnizarea energiei termice s-ar putea relua şi la scările de bloc cu datorii, în baza unei convenţii de eşalonare la plată.

Mai mult, o plată de 40.000 de lei, făcută recent de unul dintre marii datornici, a ajuns direct în conturile Termica, unde asociaţia înregistra de asemeni datorii foarte mari, deoarece transferul s-a făcut prin bancă, iar pe contul asociaţiei este pusă poprire, până la recuperarea integrală a datoriilor către vechea societate de termoficare a Sucevei.

 

Garaj amplasat pe traseul conductelor de termoficare

O problemă care întârzie finalizarea lucrărilor de termoficare din Zamca o reprezintă un garaj ilegal, amplasat exact pe traseul racordurilor de termoficare către punctul termic Zamca 4.

„Garajul este provizoriu, dar proprietarul are contract de închiriere pe teren. Sper să rezolvăm zilele acestea situaţia, printr-un acord amiabil, în urma căruia să mutăm garajul pentru o lună de zile, apoi să-l reamplasăm, când se finalizează lucrările.

Altfel nu reuşim. În instanţă am avea câştig de cauză, dar durează, iar noi suntem presaţi de timp”, a spus viceprimarul Marian Andronache, care a discutat problema şi cu avocatul proprietarului garajului.

Cert este că în continuare sute de oameni din cartierul sucevean vor avea de îndurat lipsa apei calde, până când echipele care lucrează în zonă vor finaliza porţiunile care îi afectează pe ei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de locuitori din Zamca, fără apă caldă de o lună de zile.
 Vizualizări articol: 2038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de locuitori din Zamca, fără apă caldă de o lună de zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei