Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2017 - Anul XXII, nr. 212 (6628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia Silvică Suceava

Concursul profesional „Cel mai bun pădurar” se desfăşoară astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai buni pădurari din cadrul ocoalelor Direcţiei Silvice Suceava se întrec astăzi în cunoştinţe teoretice şi practice, în cadrul unui concurs profesional cu o îndelungată tradiţie, în urma căruia se va desemna persoana care va reprezenta judeţul la etapa naţională.

Etapa judeţeană a concursului „Cel mai bun pădurar” va fi găzduită de Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, care are o foarte bună colaborare cu Direcţia Silvică Suceava.

La această competiţie participă primii clasaţi din cele 24 de ocoale ale Direcţiei Silvice Suceava, care gestionează cea mai mare suprafaţă forestieră din ţară.

„Concursul are menirea de a testa nivelul de pregătire al pădurarilor suceveni şi ne dorim ca reprezentantul nostru să facă o figură frumoasă şi la etapa naţională, la fel ca şi anii anteriori”, a spus şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

Anul trecut, judeţul Suceava a găzduit şi etapa naţională a acestui concurs, la care au  participat 41 de pădurari ai Direcţiilor Silvice din România, plus reprezentanţi ai ICAS, dar şi invitaţi din Republica Moldova.

Competiţia, desfăşurată la Vatra Dornei, a fost câştigată tocmai de reprezentantul Sucevei - Cristian Hrehorciuc, de la OS Pătrăuţi, pe locul secund fiind clasat Cătălin Chirilă, reprezentant al Direcţiei Silvice Galaţi, iar pe locul III Adrian Sârghie, reprezentant al Direcţiei Silvice Neamţ.

Iniţiat în urmă cu mai bine de 40 de ani, concursul "Cel mai bun pădurar" are ca obiectiv principal perfecţionarea pregătirii profesionale a acestei categorii de personal silvic, care a deţinut mereu ponderea cea mai mare în structura de personal a sectorului silvic.
Probele concursului sunt în strânsă legătură cu principalele activităţi şi sarcini de serviciu aferente fişei postului - o probă teoretică, urmată de mai multe probe practice, precum recunoaşterea speciilor forestiere, a celor de vânat şi a dăunătorilor pădurii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul profesional „Cel mai bun pădurar” se desfăşoară astăzi.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Concursul profesional „Cel mai bun pădurar” se desfăşoară astăzi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei