Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 sep 2017 - Anul XXII, nr. 212 (6628)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Spaţii prietenoase

Colegiul „Petru Rareş” a câştigat 10.000 de euro pentru amenajarea parcului din curtea instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Beneficiind de sprijinul financiar al Raiffeisen Bank, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava va reconfigura parcul din curtea instituţiei prin amenajarea a cinci spaţii atractive şi neconvenţionale, destinate elevilor, complementare zonelor de învăţare tradiţionale.

Astfel, până în primăvara anului viitor, în parcul liceului va apărea un amfiteatru pentru dezbateri, proiecţii de film sau teatru, o zonă de experimente, o grădină cu flori şi o alee terapeutică, o zonă meteo cu staţie, dar şi spaţii de divertisment şi recreere.

Liceul sucevean este una dintre cele zece instituţii câştigătoare ale programului Raiffeisen Comunităţi, un concurs de proiecte de responsabilitate socială derulat de Raiffeisen Bank.

Peste 250 de proiecte au fost înscrise în competiţie, însă doar 20 au ajuns în ultima etapă a programului, fiind analizate şi evaluate de un juriu format din specialişti cu experienţă în proiecte de educaţie.

Fiecare dintre cele zece proiecte câştigătoare va beneficia de 45.000 lei pentru îndeplinirea obiectivelor.

 

Cinci zone atractive, unitare, pentru elevii liceului

Obiectivul proiectului propus de Colegiul „Petru Rareş” are în vedere realizarea a „cinci spaţii atractive şi stimulatoare, unitare, destinate educaţiei non-formale în aer liber, vizând în special educaţia civică şi educaţia pentru ecologie urbană”.

Din primăvară, elevii vor avea parte de laboratoare şi zone de experimente în aer liber, neconvenţionale. Este vorba despre o zonă de observaţie şi experiment pentru producerea „ad-hoc” de electricitate din surse regenerabile, dar şi o zonă cu staţie meteorologică şi secţiuni de sol la vedere, ce va permite derularea de activităţi de cunoaştere a fenomenelor meteo şi a interacţiunii dintre structura de sol şi plante.

Pentru destindere şi activităţi recreative, va fi amenajată o zonă de tip amfiteatru, dar şi o grădină cu flori de leac şi o alee terapeutică, ce vor fi îngrijite de elevi pentru a le dezvolta abilităţi practice şi pentru a conştientiza ajutorul pe care natura îl poate da omului.

Nici distracţia nu a fost trecută pe un plan secund, astfel că proiectul prevede şi realizarea unui scrabble gigant cu piese mobile, precum şi amenajarea unui  spaţiu pentru jocuri de mişcare.

Prof. Anca Greculeac, director adjunct al colegiului şi coordonatoarea proiectului, a menţionat că acesta se adresează unui număr de 200 de elevi, coordonaţi de 30 de profesori.

Aceasta a arătat că zona multifuncţională de tip amfiteatru este destinată elevilor din cluburile: de teatru Knockers, de dezbateri, de artă Music Star şi Video Art; zona de observaţie şi experiment este pentru clubul de inventică; grădina cu flori de leac şi aleea terapeutică sunt pentru clubul „Prietenii Naturii”; staţia meteorologică va fi utilizată de „Micii Geografi”, iar spaţiul echipat cu module pentru joc va fi utilizat de toţi elevii participanţi la „Școala de sâmbătă”.

„Rezultatele aşteptate sunt: dezvoltarea de competenţe în domeniul ecologiei urbane şi educaţiei civice pentru 200 elevi şi de amenajare şi exploatare didactică a unor zone de tip cadru natural pentru 30 de profesori. Cât priveşte impactul proiectului, în 2018 se va realiza: creşterea cu 10% a prezenţei la ore şi la <Școala de sâmbătă>, reducerea cu 40% a cheltuielilor familiale pentru activităţi extraşcolare, creşterea cu 10% a gradului de reciclare a deşeurilor, derularea tuturor paşilor pentru patentarea unei invenţii, creşterea cu 40% a implicării elevilor în proiecte de ecologie urbană. Continuarea proiectului va fi asigurată în colaborare cu partenerii prin exploatarea celor 5 spaţii amenajate, a materialelor suport elaborate şi prin derularea anuală a Școlii de sâmbătă, dar şi a Școlii Bobocilor”, se mai arată în proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Petru Rareş” a câştigat 10.000 de euro pentru amenajarea parcului din curtea instituţiei.
 Vizualizări articol: 2601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul „Petru Rareş” a câştigat 10.000 de euro pentru amenajarea parcului din curtea instituţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei