Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 sep 2017 - Anul XXII, nr. 211 (6627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Eveniment umanitar

Peste 6.800 de lei din taxa de înscriere şi donaţii, la „Maratonul Cetăţii”, în beneficiul copiilor născuţi prematur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suma colectată, sâmbătă, din taxa de înscriere şi din donaţii, la „Maratonul Cetăţii” organizat de „Salvaţi Copiii”- filiala Suceava, în beneficiul copiilor născuţi prematur, a fost de 6.883 de lei. Preşedintele Organizaţiei „Salvaţi Copiii” - Filiala Suceava, Camelia Iordache, ne-a declarat că în competiţii s-au înscris peste 200 de persoane, dintre care 69 de copii. Surprinzător, potrivit Cameliei Iordache, a fost că cei mai mulți participanţi au fost la cursa cea mai lungă - semimaraton - 21,5 km, şi cei mai puţini la cursa populară, de 3,6 km. Cei care s-au înscris la cross au avut de parcurs 11 km, iar copiii - 800 m.

Printre alergătorii de sâmbătă sunt şi doi medici din Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, medicul neonatolog Mihaela Babliuc, la cross şi chirurgul plastician Anatol Burlacioc la semimaraton.

Dr. Babliuc a venit la spitalul sucevean anul trecut, de la Iaşi, centru universitar în care medicii participă în mod obişnuit la evenimente sportive pentru a promova un stil de viaţă sănătos.

La competiţia de sâmbătă, Mihaela Babliuc a alergat în cursa de 11 km, soţul său, Adrian Ciobanu, la cea de 21 de km, iar fiul lor, Teodor, în vârstă de şapte ani, a alergat în cursa rezervată copiilor, de 800 m. Medicul a declarat că „dacă un copil prematur de 600 de grame poate să lupte cu atâta curaj pentru viaţă, atunci pot şi eu să alerg 11 km”. „Am alergat pentru pacienţii mei curajoşi şi pentru părinţii lor”, a spus dr. Babliuc. „Nici nu contează pe ce loc ne plasăm. Ideea era să fim aici, pentru viaţă. Mai vrem astfel de evenimente la Suceava”, ne-a spus Adrian Ciobanu.

Chiar dacă nu s-a antrenat în mod special pentru „Maratonul Cetăţii”, dr. Babliuc a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la categoria ei de vârstă, +35 de ani.

Premiile şi medaliile au fost înmânate câştigătorilor de atleta de performanţă Cristina Casandra şi de  „Ştefan cel Mare”, un personaj care a fost prezent, pe tot parcursul zilei, printre participanţi.

 

Câştigătorii

Pe locul I la categoriile competiţiei s-au plasat următorii: semimaraton femei, 15-34 de ani - Daniela Mocanu; + 35 de ani - Mari Găleanu; semimaraton bărbaţi 15-34 de ani - Andrei Gafiţa; +35 de ani - Vasile Ciprian Agheorghicesei; cross femei 15-34 de ani - Angelica Olenici; +35 de ani - Mihaela Babliuc; cross bărbaţi 15-34 de ani - Gabriel Breabăn, +35 de ani - Ion Candrea. Cursa populară a fost câştigată la femei de Adriana Busuioc şi la bărbaţi de Ştefan Condria.

Alături de „Salvaţi Copiii”, parteneri în organizarea evenimentului au fost Muzeul Bucovinei, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, „Hai în Bucovina”, Conline, Shopping City şi Energy Fitness Club. Managerul Energy Fitness Club, Laura Lahyani, însărcinată în luna a IX-a, a fost prezentă pe platoul Cetăţii de Scaun cu soţul ei, sportivul Amine Mohamed şi cu o grupă de la gimnastică aerobică. Laura a declarat că s-a alăturat acestui proiect atât în calitate de mamă, cât şi pentru a promova mişcarea, îndeosebi în rândul femeilor.

Sponsorii „Maratonului Cetăţii” au fost Carrefour, Dorna, Decathlon, Auchan, Farmacia Ana Maria, Assist, Edelweiss Outdoor Shop, Spartacus şi Puffinest Suceava.

Taxa de înscriere a fost de 35 lei pentru proba de semimaraton, 25 de lei pentru proba de cross şi 15 lei pentru cursa populară.

Parteneri media au fost „Monitorul de Suceava”, alături de Viva Fm Suceava, Televiziunea Intermedia, Crai Nou, NewsBucovina, RadioTOP şi RadioAS.

Fondurile colectate vor fi folosite pentru dotarea unei maternităţi din judeţul Suceava, unde este  nevoie de echipamente destinate nou-născuţilor prematuri. Pe lista scurtă a Organizaţiei „Salvaţi Copiii” sunt spitalele din Fălticeni şi Dolhasca. 

Menţionăm că, în cei şase ani de când „Salvaţi Copiii” derulează programul de reducere a mortalităţii infantile, în judeţul Suceava au fost donate echipamente în valoare totală de 98.000 de euro pentru copii prematuri, la cinci maternităţi din: Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Spitalul Municipal Vatra Dornei, Spitalul Municipal Gura Humorului şi Spitalul Municipal Rădăuţi, precum şi la cabinetul medical din Pătrăuţi. Este vorba despre incubatoare de terapie intensivă, incubatoare de transport, ecografe, monitoare de funcţii vitale, injectomate etc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.800 de lei din taxa de înscriere şi donaţii, la „Maratonul Cetăţii”, în beneficiul copiilor născuţi prematur.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 6.800 de lei din taxa de înscriere şi donaţii, la „Maratonul Cetăţii”, în beneficiul copiilor născuţi prematur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei