Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 sep 2017 - Anul XXII, nr. 211 (6627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Cadariu cere sprijin financiar de la Guvern pentru acoperirea ratelor primăriilor sucevene la proiectul „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu solicită, printr-o interpelare adresată ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, alocarea a 28,969 milioane de lei din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale ale judeţului Suceava pentru acoperirea ratelor la împrumutul pe care Consiliul Judeţean împreună cu 60 de primării sucevene l-a angajat în anul 2004 în vederea implementării programului „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. „Unităţile administrativ-teritoriale împrumutate, parte în Program, au venituri proprii insuficiente pentru rambursarea la termen a ratelor şi a dobânzilor scadente. Rămânerea în continuare a obligaţiei de rambursare a creditului în condiţiile arătate, pune în pericol realizarea altor proiecte pentru care s-ar putea obţine finanţare din fonduri europene de către unităţile administrativ-teritoriale”, spune Cadariu, în interpelarea adresată ministrului Finanţelor Publice. El a arătat că din cauza greutăţilor ivite în implementarea Programului, începând cu anul 2008, Consiliul Judeţean Suceava a făcut mai multe intervenţii la Guvernul României care s-au soldat cu măsuri pozitive. Societatea „Transgaz” a preluat investiţia pe componenta de gaz metan urmând să o finalizeze din fonduri proprii, iar cele 60 de primării sucevene implicate în program au primit în noiembrie 2016 sprijin financiar de 7,622 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru achitarea debitelor restante la Fondul de Risc al Ministerului Finanţelor Publice la care au apelat pentru a plăti rata scadentă la împrumut.

 

Până acum, la creditul de 86,3 milioane de euro angajat în 2004 s-au plătit dobânzi în sumă de 55,958 milioane de euro

În motivaţia solicitării sale, Daniel Cadariu face referite la OUG nr.114/2009 care menţionează că achitarea obligaţiilor financiare aferente contractului de credit încheiat de Consiliul Judeţean Suceava şi cele 60 de primării sucevene în 2004 pentru implementarea programului „Utilităţi şi mediu la standarde europene” se va face, fie din veniturile proprii ale unităţilor administrativ-teritoriale împrumutate, fie din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. „Faţă de cele prezentate, vă solicit să sprijiniţi Consiliul Judeţean Suceava şi cele 60 de unităţi administrativ-teritoriale, cu suma de 28.969.951 lei, în vederea acoperirii obligaţiilor restante la fondul de risc precum şi  necesarul acoperirii obligaţiilor aferente creditului extern, cu scadenţă la 28.09.2017, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, conform dispoziţiilor prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.114/2009 privind unele măsuri financiar bugetare, aprobată prin Legea nr. 240/2011”, a conchis senatorul Cadariu. La această dată, din creditul de 86,3 milioane de euro angajat în 2004 de la Deutsche Bank AG Londra şi transferat ulterior la Deutsche Bank  Luxembourg s-au achitat doar 14 rate, în valoare de 29,468 milioane de euro, rămânând de rambursat 56,831 milioane de euro. Până acum s-au plătit dobânzi în sumă de 55,958 milioane de euro. Scadenţa pentru următoarele rate este la data de 28 septembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu cere sprijin financiar de la Guvern pentru acoperirea ratelor primăriilor sucevene la proiectul „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu cere sprijin financiar de la Guvern pentru acoperirea ratelor primăriilor sucevene la proiectul „Utilităţi şi mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei