Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2017 - Anul XXII, nr. 210 (6626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

Proiectul „Învăţ să nu fiu sărac”, iniţiat de FARA, pentru a sprijini 200 de copii săraci să meargă la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 28 august - 15 octombrie, la toate infochioşcurile din magazinele Profi poate fi votat proiectul de educaţie ”Învăţ să nu fiu sărac”, iniţiat de Fundaţia FARA, prin care se doreşte sprijinirea a 200 de copii săraci să meargă la şcoală. Mesajul iniţiatorilor este: „Votează-ne! Te costă 0 lei să ajuţi un copil! Ajută-ne să ţinem în şcoală 200 de copii fără posibilităţi!". Fiecare bon scanat, fiecare mesaj trimis către prieteni să facă acest gest pentru campania de educaţie „ne asigură un număr mai mare de puncte, deci o sumă mai mare pe care o putem primi de la Profi şi o putem utiliza în campania noastră de eradicare a sărăciei prin educaţie", după cum au explicat organizatorii. Tot ei au completat că aproape jumătate (46%) dintre copiii de până în şase ani din România sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, după cum arată datele Eurostat pe 2015. „Din cauza condiţiilor grele şi lipsei de educaţie adecvată în mediul rural, mulţi dintre părinţi nu ştiu să citească şi să scrie – ceea ce înseamnă că nu sunt în măsură să îşi ajute copiii la şcoală. Din această cauză, rata abandonului şcolar este în continuă creştere în România", mai reiese din datele Eurostat. De peste 10 ani, Fundaţia FARA sporeşte şansele la o viaţă normală şi sprijină integrarea în comunitate pentru nişte copii care nu au altă cale de ieşire din sărăcie şi pe care îi sprijină să nu abandoneze şcoala. Prin cursurile after-school ale FARA, peste 200 de copii recuperează materia pierdută, îşi fac temele, învaţă noţiuni noi şi descoperă lumea dincolo de lipsurile care îi înconjoară. După orele de la şcoală copiii primesc din partea fundaţiei o masă caldă. Pentru majoritatea, aceasta este singura masă din zi. Proiectul de educaţie ”Învăţ să nu fiu sărac”, înscris de FARA în competiţia Profi, dă posibilitatea acestor copii să aibă un viitor diferit faţă de prezentul în care trăiesc ei şi părinţii lor. Ei vor să înveţe. Ei vor să nu mai fie săraci. Ei vor să fie creditaţi cu încredere. „Ne-am propus să schimbăm în bine viaţa celor mai vulnerabili şi marginalizaţi copii şi tineri, unii dintre ei cu dizabilităţi, prin îngrijire, iubire necondiţionată, suport familial, educaţie şi pregătire profesională. Prin programele noastre desfăşurate în Bucureşti, Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, judeţul Suceava şi Satu Mare ajutăm anual peste 500 de copii şi tineri în situaţii dificile. Ajută-ne să ţinem în şcoală 200 de copii fără posibilităţi! Votează educaţia la infochioşcurile Profi!", au mai completat reprezentanţii Fundaţiei FARA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Învăţ să nu fiu sărac”, iniţiat de FARA, pentru a sprijini 200 de copii săraci să meargă la şcoală.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul „Învăţ să nu fiu sărac”, iniţiat de FARA, pentru a sprijini 200 de copii săraci să meargă la şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei