Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2017 - Anul XXII, nr. 210 (6626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Autor coordonator

Manual şcolar conceput de o profesoară din judeţ, aprobat de Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O profesoară din cadrul Şcolii Gimnaziale Salcea a coordonat echipa de autori a noului manual şcolar de Educaţie tehnologică şi aplicaţii practice, de clasa a V-a, tipărit de editura Aramis, acesta urmând să ajungă în câteva săptămâni pe băncile elevilor din toată ţara.

Marinela Mocanu predă de peste 25 de ani Educaţie tehnologică, fiind şi membră a grupului de lucru din cadrul Ministerului Educaţiei pentru elaborarea programelor pentru această disciplină.

Manualul coordonat de aceasta a fost declarat câştigător prin ordin de ministru, putând fi răsfoit pe http://manuale.arobs.com/manual_educatie_tehnologica5/.

„Mă bucur că manualul a trecut cu bine de evaluarea ministerială. Colectivul de autori ai manualului este format din profesionişti cu îndelungată experienţă la catedră şi numeroase lucrări publicate”, a arătat Marinela Mocanu. Manualul mai poartă semnătura Magdei Dache şi a Loredanei Irena Săndulescu.

Cu o grafică atractivă şi un conţinut uşor de parcurs, manualul are cinci mari capitole (unităţi): Produse alimentare, Procese tehnologice simple de cultivare a plantei, Elemente de tehnologia creşterii animalelor, Calitatea produselor alimentare şi a serviciilor din alimentaţie şi Tehnologii de preparare a hranei.

Lecţiile sunt concepute sub forma unui scenariu didactic, pornind de la rubrica „Ce ştim?”, în care se actualizează cunoştinţele dobândite anterior, suport pe care se construiesc noile conţinuturi. Urmează apoi rubricile „Ce vom învăţa?”, „Observăm, discutăm, explicăm!”, „Citim şi aflăm”, „Dicţionar”, „Ştiaţi că” şi „Reţineţi”, unde sunt sintetizate conţinuturile principale. Manualul propune şi o serie de aplicaţii practice.

Marinela Mocanu a mai menţionat că manualul a fost realizat cu sprijinul unor referenţi de încredere, precum prof. univ. dr. ing. Costel Samuil, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, pe problematici de agricultură, şef lucrări dr. Claudiu Cobuz, de la Spitalul Judeţean Suceava, pe probleme de sănătate şi alimentaţie, prof. dr. Viorica Manolache, de la CT „Ion Holban” Iaşi, pe problematici din domeniu.

Profesorii de specialitate trebuie să consulte manualele aprobate şi să decidă cu care vor lucra pe parcursul anului şcolar, comenzile urmând să fie trimise în perioada următoare.

 

Timp scurt pentru elaborarea manualelor

Termenele întârziate la care au fost aprobate programele noilor manuale şi rezolvarea tuturor chestiunilor birocratice au scurtat foarte mult perioada de elaborare a manualului. „Timpul de lucru a fost foarte scurt, de circa două luni, a fost o muncă imensă, având în vedere întârzierile din calendar. Ar fi fost nevoie undeva la 6-8 luni, nu un mod heirupist de lucru, însă sunt mulţumită de rezultat, consider că ajută la formarea competenţelor pe care trebuie să le aibă elevii”, a subliniat prof. Mocanu.

Aceasta este şi autoarea unor manuale auxiliare pentru Educaţie tehnologică şi ghiduri metodice pentru profesori, remarcându-se şi prin premiile adjudecate de elevii pe care i-a pregătit la clasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manual şcolar conceput de o profesoară din judeţ, aprobat de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 4903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Manual şcolar conceput de o profesoară din judeţ, aprobat de Ministerul Educaţiei4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei