Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2017 - Anul XXII, nr. 210 (6626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Activităţi de internaţionalizare la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (USV)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a organizat, în perioada 11 – 15 septembrie 2017, activităţi de internaţionalizare prin intermediul programului Eramus+, în parteneriat cu o echipă de profesori de la Facultatea de Pedagogie a Universităţii„Jan Kochanowschi” din Kielce, Polonia. În această perioadă au avut loc prezentări ale universităţilor şi comunităţilor locale, precum şi dezbateri pe marginea oportunităţilor de dezvoltare a cooperării dintre cele două universităţi. Pe data de 12 septembrie au avut loc întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Polonezilor din România, directorul Janina Bivol prezentând modalităţile concrete de colaborare care sunt active, dar şi cele care se pot realiza în viitor în cele două comunităţi. S-a discutat despre posibilitatea organizării cursurilor de limbă polonă pentru studenţii care doresc să beneficieze de o bursă Erasmus+ la o universitate în Polonia, dar şi de posibilitatea de a susţine activităţi de practică pedagogică pentru studenţii de la Facultatea de Pedagogie din Kielce în comunităţile cu minorităţi polone. De asemenea, o tema de interes pentru cercetarea pedagogică şi intervenţia educaţională a fost cea a migranţilor şi a copiilor rămaşi acasă în grija tutorilor, problematică actuală şi prioritară pentru instituţii

Pe 13 septembrie, în sala de curs a Observatorului Astronomic din cadrul  USV, au avut loc o serie de prelegeri susţinute de cei trei profesori invitaţi: Dr. Malgorzata Krawcyzk – Blicharska, Dr. Renata Miszczuk şi Dr. Jacek Sykurlat. Tema generală a prelegerii a fost  „The Educational System in Poland” (Sistemul educaţional din Polonia).

Potrivit reprezentanţilor USV, „ideile propuse spre dezbatere au fost diverse şi au dezvoltat problematici referitoare la conceptele utilizate în domeniul formării iniţiale şi continue a cadrelor didactice, aspectele legislative actuale, statusul şi rolurile multiple ale formatorilor și traseele profesionale specifice sistemului de învăţământ din Polonia. La activitate au participat mai multe cadre didactice din judeţul Suceava, consilieri școlari, precum şi persoane din comunitatea suceveană”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi de internaţionalizare la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (USV).
 Vizualizări articol: 2064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi de internaţionalizare la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (USV)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei