Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2017 - Anul XXII, nr. 208 (6624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A doua sesiune

Specializarea „Poliţie locală” a adunat cei mai mulţi candidaţi la admiterea de la Universitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Admiterea de toamnă de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) e în toi, instituţia fiind aproape de finalul perioadei de înscriere.

Cea mai nouă specializare activată de Universitatea suceveană - „Poliţie locală” -   conduce detaşat în preferinţele candidaţilor care şi-au depus dosarul de înscriere în cea de-a doua sesiune de admitere, aceasta adunând 44 de candidaţi.

Numărul înscrişilor depăşeşte numărul locurilor fără taxă, departajarea urmând să se facă în funcţie de media de admitere. „Poliţie locală” scoate la concurs 15 locuri bugetate şi 35 de locuri cu taxă, specializarea funcţionând în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative.

Programul a fost lansat odată cu sesiunea din toamnă, are o durată de trei ani de zile, iar media de admitere este reprezentată de media examenului de bacalaureat în proporţie de 60% şi nota la proba scrisă de Limba şi literatura română a bacului în proporţie de 40%.

După absolvire, absolvenţii pot practica una dintre următoarele meserii: inspector de poliţie locală, inspector de securitate, lucrător intervenţie şi pază, consilier administraţie publică, expert administraţie publică, inspector/referent de specialitate administraţie publică, administrator, secretar administrativ, consultant administraţie publică, funcţionar public cu statut special etc.

 

După înscrieri urmează înmatriculările

La admiterea din toamnă, absolvenţii de liceu s-au îndreptat în număr mai mare către programele Administraţie Publică, Educaţie fizică şi sportivă, Calculatoare, Istorie, Silvicultură, Informatică economică, mare parte dintre specializări având locuri disponibile doar la cu taxă.

La polul opus, înscrişi mai puţini figurează la Automatică şi informatică aplicată, Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic, Inginerie economică în domeniul mecanic, Ucraineană – Franceză/ Engleză -  Română etc.

La prima sesiune de admitere de la Universitatea din Suceava, cea mai mare adresabilitate s-a înregistrat la programele Drept, Kinetoterapie şi motricitate specială, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, fiind ocupate atât locurile bugetate, cât şi cele cu taxă.

Înscrierile de la USV continuă şi astăzi, iar pentru a confirma locul candidaţii au obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 20 septembrie.

Cei care nu se înmatriculează pierd locul pe care s-au înscris. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specializarea „Poliţie locală” a adunat cei mai mulţi candidaţi la admiterea de la Universitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 3471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Specializarea „Poliţie locală” a adunat cei mai mulţi candidaţi la admiterea de la Universitatea Suceava3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei