Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2017 - Anul XXII, nr. 208 (6624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Instruire

Siguranţa rutieră în zona şcolilor, o prioritate a poliţiştilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 100 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, dar şi poliţişti de ordine publică, avizaţi să desfăşoare activităţi de poliţie rutieră, au fost angrenaţi, miercuri, în activităţi de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe arterele de circulaţie din zona unităţilor de învăţământ. Au fost vizate şi monitorizate trecerile de pietoni din zona şcolilor şi s-au desfăşurat activităţi de fluidizare a traficului şi de responsabilizare a şoferilor cu privire la comportamentul şi conduita preventivă ce trebuie adoptate în aceste zone frecventate mult de elevi. De asemenea, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat şi la activităţi interactive în clase, promovând unele recomandări privind circulaţia pe drumurile publice, atât în calitate de pietoni, dar şi în timpul călătoriei cu mijloacele de transport în comun sau alte vehicule. Un segment aparte al discuţiilor l-au reprezentat recomandările privind deplasarea pe bicicletă şi utilizarea unor diverse alte dispozitive pentru distracţie: role, skateboarduri etc.

Tot ieri, sub sloganul ”Fii treaz la volan”, a fost derulată o acţiune de amploare, cu participarea unor parteneri precum Autoritatea de Supraveghere Financiară, BAAR, Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor şi Recrex Suceava, pentru sensibilizarea şi responsabilizarea participanţilor la trafic. Mesajul lansat de participanţii la acţiune nu a transmis doar recomandări cu privire la interdicţia consumului de băuturi alcoolice, fiind şi unul de responsabilizare cu privire la toate aspectele pe care trebuie să şi le asume un conducător auto atunci când se află în trafic. Acţiunile au fost desfăşurate în echipe mixte formate din poliţişti şi reprezentanţi ai partenerilor, în intervalul orar 10.00-12.00, în zona Şcheia de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Gura Humorului.

Au fost oprite peste 100 de vehicule, conducătorii auto fiind instruiţi cu privire la normele rutiere ce trebuie respectate în condiţiile în care, în continuare cauzele principale de producere a accidentelor rutiere sunt viteza excesivă, indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pietonilor, indisciplina rutieră a bicicliştilor şi mopediştilor, precum şi consumul de alcool. După ora 12.00, poliţiştii şi partenerii au acţionat în zona trecerilor de pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ, unde au fost distribuite peste 200 de materiale preventive elevilor şi părinţilor care veneau să îşi ia copiii de la şcoală, precum şi şoferilor cărora li s-a recomandat să manifeste o atenţie sporită în zona unităţilor şcolare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Siguranţa rutieră în zona şcolilor, o prioritate a poliţiştilor suceveni.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siguranţa rutieră în zona şcolilor, o prioritate a poliţiştilor suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei