Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2017 - Anul XXII, nr. 208 (6624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După multe luni

Primăria Suceava are „undă verde” să organizeze o nouă licitaţie pentru salubrizarea menajeră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape trei ani de când municipalitatea suceveană nu mai are un contract pe termen lung pentru salubrizarea menajeră, o nouă licitaţie poate fi organizată, cu aprobarea Consiliului Local.

„După o bătălie cu ANRMAP (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice - n.r.), care a constat în întoarcerea documentaţiei de patru ori la salubritatea menajeră, avem acum avizul acesteia. După cum am discutat cu consilierii PSD, după ce avem acest aviz mai intrăm o dată în Consiliul Local”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Tocmai de aceea, luni, 18 septembrie, va avea loc o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în care va fi pus în discuţie şi proiectul respins la şedinţa ordinară din 31 august, referitor la încredinţarea instalaţiilor necesare pentru funcţionarea sistemului de termoficare, conform contractului semnat cu Thermonet.

Licitaţia de salubrizare menajeră se face pentru un contract valabil pe 12 ani (144 de luni) cu o valoare de 83,828 de milioane de lei, cu investiţii în 200 de platforme îngropate şi semiîngropate, 30 de puncte de deşeuri reciclabile, 1.000 de coşuri stradale şi obligativitatea amenajării a două locuri de joacă anual.

Şeful municipalităţii sucevene s-a arătat nemulţumit de cât de greu şi mai ales târziu s-a obţinut avizul pentru licitaţia mult aşteptată.

„Motivele pentru care ne-a fost întoarsă documentaţia: discriminări între maşinile noi şi vechi, să demonstrăm matematic calculul duratei contractului şi cel al nivelului de redevenţă. A trebuit să venim cu fel de fel de fundamentări, calcule... asta e ANRMAP... Şi la Asociaţia Municipiilor din România, primarii au ridicat această problemă, pentru că au licitaţii blocate acolo de 7 luni, nu pot merge mai departe pentru că nu au avizul lor”, a spus Ion Lungu.

În prezent, serviciul de salubrizare menajeră este realizat în baza unui contract temporar cu firmele Diasil Service şi Florconstruct, după ce vechiul contract, cu Rosal, a expirat, iar licitaţia care a avut loc în primăvara anului 2015 a fost blocată de fel de fel de contestaţii, până s-a ajuns la anularea ei.

„Este un nou început, sperăm să ajungem la capăt, avem nevoie de acest contract de salubrizare menajeră, de modernizarea colectării deşeurilor menajere în municipiul Suceava”, a spus edilul sucevean.

În cel mai bun caz, noul operator de salubrizare al Sucevei ar putea fi desemnat anul viitor, în primăvară, dacă nu se va bloca iar totul din cauza contestaţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava are „undă verde” să organizeze o nouă licitaţie pentru salubrizarea menajeră.
 Vizualizări articol: 1474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava are „undă verde” să organizeze o nouă licitaţie pentru salubrizarea menajeră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei