Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2017 - Anul XXII, nr. 208 (6624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Certaţi cu legea

Malul râului Suceava, transformat într-o adevărată groapă de gunoi de o parte din locuitorii oraşului Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Malul râului Suceava a devenit o adevărată groapă de gunoi după ce mai multe persoane, cel mai probabil de pe raza oraşului Liteni, au ales să arunce deşeurile din propria curte chiar lângă apă. Din păcate, nu este o chestie punctuală, ci un fenomen care pare să aibă continuitate.

După ce acest aspect a fost sesizat de redacţia cotidianului Monitorul de Suceava, reprezentanţii Primăriei Liteni s-au deplasat la faţa locului şi, din păcate, s-a dovedit că totul este cât se poate de real. Mai mult, în timp ce se aflau în zona poluată, reprezentanţii Primăriei Liteni au avut surpriza să constate în direct un astfel de transport de deşeuri, pe care un bărbat din aceeaşi localitate l-a descărcat pe malul râului Suceava.

Zona poluată se află sub podul rutier peste râul Suceava pe DJ 208C, dar şi în zona podului, iar deşeurile aruncate sunt dintre cele mai diverse.

Astfel, s-au descoperit circa 0,5 mc deşeuri provenite din demolări interioare, respectiv gresie, faianţă, cărămidă, aproximativ 0,5 mc deşeuri resturi vegetale, mai exact rugi viţă-de-vie, circa 0,5 mc deşeuri biodegradabile, în speţă cartofi stricaţi, circa 0,5 mc deşeuri menajere în amestec cu deşeuri provenite din dezafectarea unui acoperiş, precum şi 10 mc deşeuri din demolări betoane de fundaţie.

Culmea ironiei, la doar 50 de metri de locul unde au fost aruncate gunoaiele există un panou instalat de Primăria oraşului Liteni, în care este anunţată interzicerea aruncării deşeurilor.

„Fac apel la locuitorii oraşului Liteni să nu mai arunce deşeurile oriunde doresc. Nu ne dorim şi nici nu vrem să ne transformăm în poliţişti, dar aş dori mai multă implicare şi din partea celor de la Apele Române. Oraşul Liteni are mai bine de 15 km de apă curgătoare, aici vorbesc de râurile Suceava şi Siret, şi ar fi extrem de dificil să le monitorizăm permanent”, a arătat Tomiţă Onisii, primarul din Liteni.

Bărbatul prins că transporta deşeuri într-un loc interzis a primit un avertisment şi i s-a impus să ducă deşeurile din demolări la o platformă special amenajată în acest sens de Primăria Liteni.

În plus, după salubrizarea corespunzătoare a zonei afectate, pentru a se preveni depozitările necontrolate de deşeuri sub pod, calea de acces va fi blocată prin săparea unui canal deoarece aceasta nu figurează ca drum public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Malul râului Suceava, transformat într-o adevărată groapă de gunoi de o parte din locuitorii oraşului Liteni.
 Vizualizări articol: 2142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Malul râului Suceava, transformat într-o adevărată groapă de gunoi de o parte din locuitorii oraşului Liteni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei