Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2017 - Anul XXII, nr. 208 (6624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Hai la olimpiadă!”

Centru de pregătire în informatică, iniţiat de eMAG, pentru elevii din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni pasionaţi de informatică au ocazia să aprofundeze materia în cadrul unui centru gratuit de pregătire, finanţat de eMAG, cel mai mare magazin online din România.

Centrul de pregătire în informatică din Suceava se află la cel de-al doilea an de funcţionare, cursurile urmând să înceapă din 1 octombrie, sub coordonarea prof. Mihaela Corina Ildegez.

Cei interesaţi se pot înscrie în program în perioada 11-24 septembrie, pe http://hailaolimpiada.ro/inscriere/.

Înfiinţat în toamna anului 2016, Centrul de pregătire pentru performanţă în informatică „Hai la Olimpiadă!”, de la Suceava, a pregătit, în anul şcolar trecut, 236 de elevi sub îndrumarea a 26 de profesori.

„eMAG continuă programul de pregătire în cadrul centrului de excelenţă, cursanţii urmând să se pregătească în centrele noastre câte două ore pe săptămână. Nici nu ne dăm seama de importanţa muncii pe care o desfăşurăm, aceea în care construim şi modelăm destine. Elevii noştri se vor dezvolta armonios, vor deveni creativi, îşi vor depăşi propriile limite dacă sunt îndrumaţi, sprijiniţi, stimulaţi şi educaţi, în mod continuu, de familie şi de profesori. Noi suntem aceia care trebuie să descoperim în fiecare elev potenţialul creativ şi să îl facem să strălucească”, crede prof. Ildegez.

Elevii de gimnaziu vor fi pregătiţi la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, iar cei de la liceu vor urma cursurile la colegiile naţionale „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare”. De asemenea, o grupă de liceu va funcţiona la Vatra Dornei, iar una de gimnaziu la Rădăuţi.

Prof. Mihaela Corina Ildegez a mai arătat că mare parte dintre cursanţii de anul trecut au avut rezultate foarte bune la informatică, participând la olimpiade şi concursuri.

Programul lansat de eMAG vizează să ofere accesul la o pregătire superioară tuturor copiilor care au potenţial şi chemare pentru aceasta şi, totodată, să îi motiveze şi să-i pună în valoare pe profesorii care fac eforturi pentru a-i duce pe copii la nivelul maxim posibil de performanţă.

 

30 de centre în toată ţara

În acest an şcolar, sub umbrela „Hai la Olimpiadă!” vor funcţiona 30 de centre de pregătire la matematică, fizică şi informatică, în toată ţara.

„Pe de-o parte, continuitatea este esenţială pentru bunul mers al programului, iar pe de altă parte, rezultatele bune obţinute până acum ne motivează să atragem alături de noi şi alţi profesori excepţionali, să lucreze cu aceşti copii care pot mai mult. Dincolo de pregătirea propriu-zisă, vedem în aceşti copii viitorii specialişti din domeniile cheie ale dezvoltării economice şi sociale şi considerăm că această investiţie în educaţie va aduce, pe termen lung, beneficii întregii comunităţi. Ne dorim ca pregătirea la un nivel superior să devină o regulă pentru toate şcolile din România, pentru că am înţeles că dezvoltarea sănătoasă a fiecărei comunităţi este singura variantă de dezvoltare durabilă şi responsabilă a unui business”, a declarat Tudor Vlad, preşedintele Fundaţiei eMAG. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de pregătire în informatică, iniţiat de eMAG, pentru elevii din judeţ.
 Vizualizări articol: 2139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centru de pregătire în informatică, iniţiat de eMAG, pentru elevii din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei