Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 sep 2017 - Anul XXII, nr. 208 (6624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fluidizare

CJ Suceava propune amenajarea a 18 sensuri giratorii noi pe drumurile naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a prezentat ieri o primă formă a Master Planului de Transporturi al judeţului, documentul fiind dezbătut în premieră în cadrul unei întâlniri cu primarii suceveni. Gheorghe Flutur a precizat că o temă importantă discutată ieri la şedinţa cu primarii a fost cea legată de Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţului Suceava, care reprezintă dezvoltarea pe următoarea perioadă a judeţului. Flutur a explicat că în acest plan sunt incluse Master Planurile pe transport şi cel pe turism, dar şi probleme de gestionare a dezvoltării judeţului în următorii ani.

Făcând referire la Master Planul de Transporturi, preşedintele CJ Suceava a amintit că în judeţ sunt peste 3.100 de kilometri de drumuri naţionale, judeţene şi comunale.

„În primul rând vreau să spun că avem o provocare la orizont, blocarea în trafic, mai ales în sezonul estival. Numărul turiştilor care a crescut în ultimul timp ne face să ne gândim la soluţii alternative de fluidizare a traficului. Şi eu nu cred că trebuie să aşteptăm ca cineva, de la o companie sau de la o agenţie naţională, să ne spună unde să facem sensuri giratorii, şosele ocolitoare sau benzi de stocare. Noi trebuie să propunem către Ministerul Transporturilor şi către aceste companii ceea ce ar trebui să se facă”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

El a arătat că la o primă analiză a reieşit necesitatea construirii a 18 sensuri giratorii noi pe drumurile naţionale. Gheorghe Flutur a făcut referire la DN 2 de la Drăguşeni - Suceava – Siret, declarând că ”toată lumea e de acord” că este necesară amenajarea de sensuri giratorii în intersecţia de la Spătăreşti, cu drumul spre Gura Humorului, la intersecţia cu drumul spre Boroaia, sau la Grăniceşti, în intersecţia cu ruta spre Rădăuţi. „Ca să nu mai vorbesc de DN 17. Cred că la Frasin şi Pojorâta sunt două intersecţii care au nevoie de sensuri giratorii, pentru că sunt şi obiective turistice acolo. Apoi la intersecţia din Vama cu drumul spre Vatra Moldoviţei este nevoie de o bandă de stocare, pentru că stai o oră să ieşi de pe o arteră secundară în drumul naţional”, a explicat Gheorghe Flutur.

 

Master Planul va fi transmis Ministerului Transporturilor

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că tot în Master Plan sunt incluse şi şoselele ocolitoare ale unor localităţi, investiţii necesare tot pentru fluidizarea traficului. Flutur a subliniat că municipiul Suceava are nevoie de o a doua şosea de centură, astfel de drumuri fiind necesare şi pentru Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. „Sunt absolut necesare aceste variante de ocolire pentru că, din păcate, în ultimul timp traficul este blocat. Dar sunt şi localităţi precum Vama, Frasin, Marginea sau Siret la care va trebui să ne gândim cum scoatem traficul greu, pentru ca maşinile mari să nu meargă până în centrul localităţii ca să blocăm turiştii şi traficul de maşini mici. Sunt lucruri la care ţin foarte mult”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că un capitol aparte în Master Planul de Transporturi al judeţului este şi strategia de dezvoltare pentru amenajarea legăturilor din judeţ către viitoarele autostrăzi care se preconizează a se construi în zona Moldovei.

Gheorghe Flutur a precizat că proiectul Master Planului de Transporturi va fi trimis tuturor primarilor din judeţ pentru a face observaţii pe marginea acestuia, aceştia trebuind să găsească soluţii şi pentru fluidizarea traficului pe drumurile comunale. „La un moment dat trebuie să punem cap la cap toate lucrurile astea, iar Planul de Amenajare a Teritoriului va fi un capitol cu master planul de transport rutier, care va sta la baza dezvoltării judeţului. În acelaşi timp, acest master plan îl vom transmite şi Ministerului Transporturilor pentru a şti ceea ce dorim noi”, a spus Flutur.

 

Master Planul pe Turism va propune soluţii pentru creşterea perioadei pe care turiştii o petrec în judeţ

Preşedintele CJ Suceava a făcut referire şi la Master Planul de Turism al judeţului, precizând că acesta va avea în vedere găsirea de soluţii pentru a creşte perioada pe care turiştii o petrec în judeţul Suceava. Gheorghe Flutur a spus că în acest domeniu nu se poate să nu existe o coordonare a activităţilor de turism, o strategie privind dezvoltarea reţelelor de pensiuni, a serviciilor sau asocierea lor pentru a participa la diverse târguri şi acţiuni de promovare, sau o poziţie oficială faţă de noua lege a turismului privind asocierea pentru managementul destinaţiilor turistice.

„Când spun asta mă refer că trebuie să vedem ce trebuie să facem noi pentru ca turiştii să stea mai multe nopţi în judeţul Suceava. Şi asta depinde de foarte mulţi factori, şi dacă cineva nu le coordonează s-ar putea să pierdem din potenţialul pe care judeţul Suceava îl are”, a declarat Flutur. El a mai adăugat că un proiect important atât pentru transporturi, cât şi pentru turism trebuie să fie modernizarea unui drum de circa 18 kilometri care să facă legătura directă între mănăstirile Putna şi Moldoviţa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava propune amenajarea a 18 sensuri giratorii noi pe drumurile naţionale.
 Vizualizări articol: 3717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
CJ Suceava propune amenajarea a 18 sensuri giratorii noi pe drumurile naţionale3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei