Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2017 - Anul XXII, nr. 206 (6622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Proiectul pentru extinderea reţelei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei va fi discutat în prima şedinţă de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de hotărâre pentru extinderea reţelei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei va fi discutat în prima şedinţă de Guvern. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Mihai Fifor, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la finalul săptămânii trecute în judeţul Suceava. În timpul vizitei, Mihai Fifor s-a deplasat la Vatra Dornei, însoţit de directori din cadrul Transgaz, dând asigurări primarului acestui municipiu, Ilie Boncheş, dar şi locuitorilor din zonă că în această lună, la prima şedinţă de Guvern, va fi discutat proiectul pentru continuarea lucrărilor la conducta de alimentare cu gaze naturale. Tot în zona Dornelor, ministrul Economiei s-a deplasat şi la mina de uraniu de la Crucea. Potrivit unui comunicat de presă al PSD Suceava, alături de directorul minei şi reprezentanţi ai minerilor, Mihai Fifor a identificat posibilităţile de continuare a exploatării în această mină sau executarea lucrărilor de conservare şi ecologizare a zonei în următorii câţiva ani, cu folosirea forţei de muncă locală. Mihai Fifor a mai vizitat şi două surse de apă minerală din bazinul Dornelor, anunţând că Societatea Naţională a Apelor Naţionale doreşte să devină producător de apă minerală, aşa cum e prevăzut în programul de guvernare PSD.

În cadrul vizitei efectuate în judeţul Suceava, ministrul Economiei a vizitat şi salina Cacica, iar în urma discuţiilor cu conducerea acestei unităţi a subliniat că intenţia ministerului pe care îl conduce este să sprijine continuarea activităţii extractive şi turistice a salinei.

La finalul săptămânii trecute, în judeţul Suceava a fost prezent şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, acesta inspectând situaţia lucrărilor pe DN 2 (între Suceava şi Fălticeni), DN 2E (între Spătăreşti şi Păltinoasa), DN 17B (între Vatra Dornei şi Chiril), DN 18 (sectoarele 3 şi 4 între Iacobeni şi limita cu judeţul Maramureş - pentru care ministrul a dat asigurări că există finanţarea necesară, iar constructorul a garantat finalizarea lucrărilor până la sfârşitul anului 2018).

 

Ministrul Transporturilor susţine realizarea legăturii feroviare între Suceava şi Cernăuţi

În acelaşi timp, Răzvan Cuc a anunţat devansarea termenelor din Master Planul General de Transporturi cu privire la autostrada Târgu Mureş – Iaşi şi lansarea procedurii pentru proiectarea şi execuţia acestei lucrări până la sfârşitul acestui an, dar şi susţinerea totală pentru realizarea legăturii pe calea ferată între Cernăuţi şi Suceava.

„Considerăm că, în acest sfârşit de săptămână, în urma vizitelor de lucru ale membrilor guvernului PSD, multe din problemele economice şi sociale ale judeţului Suceava şi-au găsit rezolvarea. Astfel, parlamentarii social-democraţi suceveni şi membrii Guvernului răspund prin fapte retoricii politicianiste a unor lideri liberali suceveni care întreabă demagogic ce fac parlamentarii social-democraţi pentru Suceava”, se arată în comunicatul de presă al PSD Suceava. În acelaşi document, social-democraţii suceveni îşi pun întrebarea „cât de ridicat trebuie să fie gradul de ipocrizie” al unor parlamentari PNL Suceava, care în condiţiile în care în judeţ se realizează sau urmează să se realizeze importante lucrări de infrastructură, continuă să afirme că Ministerul Transporturilor şi Guvernul PSD blochează dezvoltarea judeţului. ”Ne punem şi noi întrebarea cât de ridicat trebuie să fie gradul de ipocrizie al unor parlamentari liberali suceveni care, în contextul unor ample lucrări de reabilitare a unor drumuri naţionale (DN 2, DN 2E, DN 17, DN 18), al demarării în această toamnă a procedurilor pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, al finanţării prin PNDL pentru reabilitarea a opt drumuri judeţene în valoare de aproximativ 217 milioane de lei, afirmă în presa locală că Guvernul PSD şi ministrul Transporturilor blochează dezvoltarea judeţului Suceava prin lipsa investiţiilor în reţeaua de drumuri. Ne întrebăm de asemenea de ce liderii liberali din judeţ au ales să participe la mitinguri inutile în loc să se întâlnească cu ministrul Transporturilor pentru găsirea unor soluţii concrete la problemele judeţului”, se mai precizează în comunicatul de presă al PSD Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul pentru extinderea reţelei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei va fi discutat în prima şedinţă de Guvern.
 Vizualizări articol: 1544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul pentru extinderea reţelei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei va fi discutat în prima şedinţă de Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei