Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2017 - Anul XXII, nr. 206 (6622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Celebrităţi”

Cunoscutul fotograf german Oliver Mark expune pentru prima dată în România, la Muzeul de Istorie Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cunoscutul fotograf german Oliver Mark expune pentru prima dată în România, la Muzeul de Istorie Suceava, în Sala de expoziţii temporare POD. Începând de astăzi, 12 septembrie, sucevenii pot să admire cele 64 de lucrări expuse la muzeul sucevean, expoziţie intitulată „Celebrităţi". Vizitarea acestei expoziţii va fi gratuită. Cei care vor dori să vadă „Celebrităţi" vor plăti doar biletul de intrare la muzeu.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat luni, 11 septembrie, într-o conferinţă de presă, că „anul trecut, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Liechtenstein au implementat proiectul <Să ne cunoaştem muzeele> - schimb de experienţă şi bune practici finanţat din Fondul pentru Relaţii Bilaterale la nivel naţional Apelul III, Programul RO01 - Asistenţă Tehnică şi Fondul Bilateral la Nivel Naţional – Măsura II: Arii Prioritare – Cooperare Culturală, fonduri ale Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European şi ale Mecanismului Financiar Norvegian, 2009-2014, proiect care a dus la întărirea cooperării bilaterale între Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Liechtenstein şi la consolidarea relaţiilor de colaborare între specialiştii acestora. În consecinţă, am adus din Liechtenstein două expoziţii, una fotografică şi cealaltă foto-documentară".

 

Proiectul expoziţional „Celebrităţi“

Prin proiectul expoziţional „Celebrităţi", a mai completat Emil Ursu, Muzeul Bucovinei şi Muzeul Naţional Liechtenstein au intenţia de a continua parteneriatul şi de a colabora pentru realizarea de activităţi expoziţionale comune şi de schimburi expoziţionale cu piese reprezentative pentru colecţiile celor două muzee.

Expoziţia va putea fi vizitată începând de astăzi şi până pe 30 noiembrie 2017, la Muzeul de Istorie Suceava, în Sala de expoziţii temporare POD, fiind prima expoziţie a celebrului fotograf în România.

Printre cele 64 de lucrări, în diverse formate 100/80 cm, 60/50 cm, 40/30 cm, 23/16 cm, se regăsesc personaje cunoscute: actori, personalităţi politice, personaje din lumea modei, design, business, vedete sportive, oameni de cultură, vedete TV. Oliver Mark, care în ultimii ani s-a impus în arta fotografică europeană, a devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkinsşi Jerry Lewis, apoi ale Papei Benedict al XVI-lea,Angela Merkel, Joachim Gauck, dar şi ale unor vedete precum Ben Kingsley, Cate Blanchettşi Tom Hanks. În galeria personalităţilor fotografiate intră artişti şi fotografi celebri, arhitecţi, actori, coregrafi, manageri, politicieni, autori şi publicişti, colecţionari, oameni din cultură, vedete sportive, avocaţi, ambasadori, designeri, vedete TV, coregrafi, familii nobiliare, oameni de ştiinţă, cosmonauţi, lideri religioşi etc.

 

Oliver Mark, portret

Oliver Mark (născut pe 20 februarie1963în Gelsenkirchen) este un fotografgerman cunoscut pentru portretele sale de figuri internaţionale. Și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câştigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg. Din 1991 lucrează ca fotograf independent, iniţial în Offenburg. Din 2001 locuieşte la Berlin, unde a participat şi la seminariile Katharinei Sieverding, la UDK Berlin, cunoscută pentru fotografiile sale de format mare. În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra. A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin, Stern, Time, Vanity Fair, Vogue şi Die Zeit. În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele "Oliver - Nutter Artist Fotograf" (Adevărul despre Oliver Mark).

„Expoziţiile lui Oliver Mark sunt bine apreciate de literatura de specialitate şi de publicul larg. Nu ştim încă dacă până la sfârşitul expoziţiei artistul va fi prezent la Suceava pentru un workshop, însă există tratative în acest sens. Aşteptăm cât mai mulţi vizitatori, pentru a vedea cele 64 de lucrări, pe patru formate, realizate în tehnici diferite, lucrări care fac cumva o istorie a muncii importantului artist fotograf", a mai spus Emil Ursu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cunoscutul fotograf german Oliver Mark expune pentru prima dată în România, la Muzeul de Istorie Suceava.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cunoscutul fotograf german Oliver Mark expune pentru prima dată în România, la Muzeul de Istorie Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei