Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2017 - Anul XXII, nr. 206 (6622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Amenzi şi avertismente, în urma controalelor Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a aplicat  138 amenzi în valoare de 239.850 de lei şi 69 de avertismente în urma celor 421 de controale desfăşurate în lunile iulie şi august.

Principalele abateri constatate de inspectori au fost în unităţile de alimentaţie publică, în magazinele care comercializează produse alimentare, precum şi în cele care au desfăşurat promoţii şi reduceri la anumite articole.

Potrivit CJPC, în acelaşi interval, sucevenii au depus 213 reclamaţii, cele mai multe vizând serviciile de telefonie mobilă şi cele de cablu şi internet.

Comisarii CJPC au verificat modul de comercializare a produselor alimentare în mediul urban şi rural, fiind aplicate 21 avertismente şi 44 de amenzi, în valoare de 68.500 de lei.

Potrivit lui Vasile Latiş, comisar-şef adjunct, „au fost 104 acţiuni de control, inspectorii CJPC găsind produse expirate, depozitate incorect sau fără preţuri”.

O altă serie de verificări ale CJPC Suceava au vizat respectarea prevederilor în unităţile de alimentaţie publică. „S-au desfăşurat 84 acţiuni de control, aplicându-se 18 avertismente şi 20 de amenzi în valoare de 31.250 de lei”, a menţionat Vasile Latiş.

Printre abaterile constatate amintim informaţiile incomplete în lista de meniu, nerespectarea condiţiilor prescrise la depozitarea produselor folosite ca materie primă etc.

O a treia tematică de control a vizat respectarea prevederilor în cazul promoţiilor (soldare, lichidare, promoţionale etc.). Comisarii suceveni au desfăşurat 17 controale, care s-au soldat cu un avertisment şi opt amenzi.

„Afişarea incorectă a preţului la reduceri şi neindicarea perioadei de soldare au fost printre abaterile constatate”, a mai spus Latiş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi şi avertismente, în urma controalelor Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi şi avertismente, în urma controalelor Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei