Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 sep 2017 - Anul XXII, nr. 201 (6617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noutăţi

Universitatea Suceava lansează specializarea „Poliţie locală”, la sesiunea de admitere din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul de studii „Poliţie locală” a obţinut toate avizele şi va putea fi activat, din toamna acestui an, în cadrul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică a Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava (USV).

Admiterea pentru această nouă specializare debutează astăzi, odată cu sesiunea de admitere din toamnă a USV, fiind scoase la concurs 50 de locuri, dintre care 15 bugetate şi 35 cu taxă.

”Aşteptat cu emoţie atât de viitorii studenţi, cât şi de comunitatea academică a USV, această specializare acoperă o arie largă de adresabilitate pe toată Moldova”, a transmis Camelia Ignătescu, decanul facultăţii.

Aceasta a mai arătat că specializarea nu se suprapune peste cerinţele structurilor de la facultăţile militare şi nu sunt necesare condiţiile solicitate de acestea cu privire la înălţime, probe sportive, limită de vârstă etc.

„Absolvenții programului de studii Poliție Locală vor avea multiple posibilități de afirmare profesională și pot beneficia de o salarizare motivantă. Aceștia vor activa în baza Legii nr. 155/2010, în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor şi libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, în următoarele domenii: ordinea și liniștea publică, precum și paza bunurilor; circulația pe drumurile publice; disciplina în construcții și afișajul stradal; protecția mediului; activitatea comercială șievidența persoanelor”, arată reprezentanții USV. 

Potrivit metodologiei de admitere a facultăţii, programul are o durată de trei ani de zile, iar media de admitere va fi reprezentată de media examenului de bacalaureat în proporţie de 60% şi nota la proba scrisă de Limba şi literatura română a examenului de bacalaureat în proporţie de 40%. Pentru a fi declaraţi admişi candidaţii trebuie să promoveze şi Proba de testare a cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive (un interviu), probă finalizată cu Admis/ Respins.

Candidaţii care se înscriu la concursul organizat pentru programul de studii „Poliţie locală” sunt obligaţi să prezinte şi adeverinţă medicală tip eliberată de medicul de familie cu menţiunea „Clinic sănătos”.

Înscrierile pentru acest program se desfăşoară în perioada 6 - 14 septembrie 2017, fără sâmbătă şi duminică, în sala E005, corpul E al USV, între orele 8.00 - 16.00. Informaţiile detaliate se găsesc pe site-ul facultăţii, cu adresa www.fdsa.usv. ro.

Despre apariţia noului program, Camelia Ignătescu a mai menţionat că ”noul program de studii licenţă al Facultăţii de Drept şi Știinţe Administrative a fost confirmat prin HG nr. 615/2017 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 140/2017 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2017-2018, document publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 713 din 4.09.2017”.

 

A doua sesiune de admitere de la USV

În perioada 6-14 septembrie, la Universitatea din Suceava (USV) se va  desfăşura cea de-a doua sesiune de admitere din acest an.

Pentru această sesiune, oferta programelor de licenţă ale celor 10 facultăţi cuprinde, pentru candidaţii din România, 279 de locuri bugetate, din care 6 locuri pentru candidaţii de etnie romă, şi 952 de locuri cu taxă, 5 locuri cu bursă şi cu asigurarea cazării pentru românii din Ucraina şi 80 de locuri, fără bursă şi fără asigurarea cazării, pentru candidaţii din Republica Moldova. Forma de învăţământ la distanţă (ID) beneficiază de un număr de 376 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, USV dispune încă de26 de locuri fără taxă şi de 631 de locuri cu taxă pentru candidaţii români.

Oferta educaţională a universităţii mai include şi 378 de locuri, cu taxă, pentru cele 11 programe de conversie profesională şi 1.300 de locuri alocate programelor de formare continuă.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 20 septembrie.

Cei interesaţi de admitere sunt invitaţi să acceseze pagina www.admitere.usv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava lansează specializarea „Poliţie locală”, la sesiunea de admitere din toamnă.
 Vizualizări articol: 6331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Universitatea Suceava lansează specializarea „Poliţie locală”, la sesiunea de admitere din toamnă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei