Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 sep 2017 - Anul XXII, nr. 201 (6617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Au ajuns la fundul sacului

Pentru combustibilul consumat de la 1 septembrie, Ambulanţa Suceava nu mai are nici un leu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza efectuată, ieri, asupra situaţiei Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, la Prefectură, împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, a arătat că lucrurile stau chiar mai rău decât a avertizat, săptămâna trecută, managerul SAJ, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Deşi Ambulanţa nu se mai află de trei ani, din punct de vedere financiar, în coordonarea DSP, în calitate de reprezentant al autorităţii sanitare în teritoriu această instituţie este direct interesată ca unităţile sanitare să fie funcţionale.

Directorul economic al DSP, Firuţa Bosancu, a declarat, după întâlnirea de la Prefectură, că într-adevăr, SAJ ”nu are acoperire financiară pe ce se cheltuieşte de acum înainte”, dar ”problemele nu sunt atât de stringente” deoarece ”serviciilor publice de urgenţă li s-au asigurat întotdeauna banii necesari”.

Potrivit directorului economic al DSP, ”pentru combustibilul consumat în septembrie, Ambulanţa nu mai are bani” şi, din suma mică pe care o mai are în cont pentru combustibil, ”plăteşte facturile din august”. Ambulanţa are termen 60 de zile pentru plata facturilor către furnizori, inclusiv cei de combustibil.

Firuţa Bosancu a subliniat că SAJ are banii necesari pentru plata salariilor personalului pentru luna septembrie şi că, în mod obişnuit, rectificarea bugetară pentru repartizarea fondurilor necesare ultimului trimestru din an avea loc în iunie-iulie. ”Doamna prefect a dat asigurări că va fi o rectificare bugetară. Serviciile de urgenţă se finanţează, nu s-a întâmplat niciodată să nu primească bani”, a declarat directorul economic al DSP. Cea mai gravă problemă la SAJ ar fi, în opinia acestuia, starea parcului auto, care necesită cheltuieli uriaşe pentru a fi menţinut în stare de funcţionare.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că rectificarea bugetară va avea loc, cel mai probabil, în această lună şi că funcţionalitatea SAJ şi a celorlalte servicii publice de urgenţă va fi asigurată fără sincope.

În ceea ce priveşte achiziţia de ambulanţe noi şi repartizarea acestora la staţiile din ţară, acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme în 2018.

Reamintim că managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a fost invitat, ieri, de conducerea DSP şi de prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, să dea explicaţii în legătură cu declaraţiile publice de săptămâna trecută, legate de starea jalnică a parcului de ambulanţe şi cu faptul că din această lună SAJ nu mai are bani de combustibil decât pentru aproximativ 10 zile. Doctorul Lăzăreanu spunea că, dacă nu se face rectificare bugetară foarte repede, SAJ va fi nevoit să închidă porţile pentru că la începutul lunii septembrie pentru combustibil mai avea disponibili 40.000 de lei şi necesarul lunar este de 120.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru combustibilul consumat de la 1 septembrie, Ambulanţa Suceava nu mai are nici un leu.
 Vizualizări articol: 2130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pentru combustibilul consumat de la 1 septembrie, Ambulanţa Suceava nu mai are nici un leu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei