Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 sep 2017 - Anul XXII, nr. 201 (6617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ca în Evul Mediu

Lipsa apei curente și toaletele în curte rămân principalele cauze ale neautorizării sanitare a școlilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cursurile școlare 2017/2018 încep, la fel ca în fiecare an, cu absența autorizației sanitare de funcționare la majoritatea unităților de învățământ din județ.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Bianca Bighiu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că, din cele 763 de unităţi de învăţământ din judeţ, au autorizație sanitară de funcționare 261. Potrivit purtătorului de cuvânt, în majoritatea cazurilor, motivele lipsei autorizației sunt absența apei potabile şi a grupurilor sanitare în interiorul şcolii.

Bianca Bighiu a arătat că, dintre cele 261 de unităţi de învăţământ preuniversitar care au autorizaţii sanitare de funcţionare, 124 sunt din mediul urban şi 137 din mediul rural: 84 de grădiniţe, 124 de şcoli, 37 de licee, șase unităţi de învăţământ special, o şcoală postliceală şi nouă cluburi ale copiilor.

Purtătorul de cuvânt al DSP a afirmat că, în cursul acestui an, au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare școala şi grădiniţa din Poiana Negri, sala de sport şi blocul alimentar de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, două corpuri de clădire şi campusul şcolar de la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus.

De asemenea, a fost reautorizată sanitar grădiniţa din Calafindeşti, după finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii.

 

Starea de sănătate a cadrelor didactice și cabinetele medicale școlare, controlate de inspectorii sanitari

“Din luna septembrie 2016 şi până în luna august 2017, 127 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava au solicitat şi au obţinut avizul DSP pentru accesarea de fonduri europene în vederea modernizării acestora”, a subliniat Bianca Bighiu.

Indiferent dacă sunt autorizate sau nu sanitar, toate unitățile de învăţământ din județ urmează a fi controlate de DSP, începând de săptămâna viitoare.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică, dr. Dinu Sădean, a declarat, în aceeași conferință de presă, că verificarea școlilor și grădiniților se va derula în perioada 12-26 septembrie a.c.. Dr. Sădean a declarat că vor fi controlate inclusiv cabinetele de medicină şcolară.

“Se verifică respectarea normelor de igienă, condiţiile de microclimat, efectuarea examenelor medicale periodice de către cadrele didactice, efectuarea cursurilor de igienă în cazul persoanelor desemnate să se ocupe cu distribuirea produselor de panificaţie şi lactate oferite copiilor în cadrul programului <Lapte şi corn> pentru elevii claselor I-VIII, dar şi pentru preşcolari din învăţământul de stat şi privat”, a precizat dr. Sădean.

În cabinetele de medicină şcolară din unităţile de învăţământ preuniversitar, inspectorii sanitari urmăresc modul de gestionare a deşeurilor medicale şi respectarea prevederilor legale privind utilizarea dezinfectantelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsa apei curente și toaletele în curte rămân principalele cauze ale neautorizării sanitare a școlilor.
 Vizualizări articol: 1863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lipsa apei curente și toaletele în curte rămân principalele cauze ale neautorizării sanitare a școlilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei