Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 sep 2017 - Anul XXII, nr. 201 (6617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe perioada verii

7.300 de lei, amenzi aplicate de DSP unităţilor de turism din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unităţile de turism şi piscinele de pe raza judeţului au fost verificate cu prioritate de inspectorii sanitari suceveni, pe perioada sezonului estival. Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că în lunile iunie, iulie şi august, inspectorii DSP au efectuat peste 70 de controale la unităţile de turism şi 17 acţiuni de verificare la bazinele de înot şi au aplicat două avertismente şi cinci amenzi în valoare totală de 7.300 de lei.

La piscine, DSP a recoltat 44 de probe de apă, dintre care nouă au fost descoperite ca neconforme la analizele de laborator, din punct de vedere al concentraţiei de clor rezidual liber.

În aceste situaţii, inspectorii sanitari au dispus igienizarea bazinelor de înot, verificarea instalaţiilor de tratare a apei şi respectarea ritmului de primenire a apei din bazine.

În ceea ce priveşte acţiunile de control la unităţile de turism, dr. Sădean a arătat că cele mai multe controale şi sancţiuni s-au aplicat în august.

 

Brutăriile, produsele cosmetice şi din tutun au fost, de asemenea, vizate de inspectori

Astfel, dacă în lunile iunie şi iulie inspectorii sanitari au efectuat 41 de controale, în urma cărora au aplicat un avertisment şi o amendă în valoare de 500 de lei, în cursul lunii august au efectuat 31 de controale, cu un avertisment şi patru amenzi în valoare totală de 6.800 de lei.

Nu doar pensiunile, hotelurile şi piscinele au fost în atenţia inspectorilor, în această vară. În mod curent, lunar sunt controlate unităţile de panificaţie, produsele biocide (dezinfectante) şi produsele din tutun, la care se verifică modul de etichetare. Doctorul Sădean a declarat că, în cursul lunii august, DSP a efectuat un număr total de 725 de controale, care s-au soldat cu şase avertismente şi 16 amenzi în valoare de 15.100 lei. De asemenea, au fost soluţionate şi 19 sesizări adresate autorităţilor sanitare.

În cadrul celor 725 de controale, 218 au fost în domeniul alimentelor, 25 în turism, două la ape de îmbăiere, 127 au vizat factorii de mediu, trei în unităţi de învăţământ, trei au urmărit condiţiile de medicina muncii, 77 la produse cosmetice, 204 la produse biocide, 60 de controale au fost la unităţi sanitare şi 70 în domeniul deşeurilor periculoase.

Un număr de 15 acţiuni ale DSP au fost de îndrumare şi consultanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 7.300 de lei, amenzi aplicate de DSP unităţilor de turism din judeţ.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7.300 de lei, amenzi aplicate de DSP unităţilor de turism din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei