Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 sep 2017 - Anul XXII, nr. 200 (6616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Se putea şi mai rău!

Luna august, o lună de coşmar pe şoselele judeţului, şi-a luat tributul şi în acest an: nouă morţi şi 19 răniţi grav

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna august, cea mai aglomerată a anului în traficul din judeţul Suceava şi luna în care, statistic, au avut loc în ultimii ani cele mai multe accidente rutiere grave, şi-a luat tributul şi în 2017.

O analiză a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava arată că anul acesta, în luna august, pe şoselele din judeţul Suceava au avut loc 24 de accidente rutiere grave, soldate cu nouă persoane decedate, 19 rănite grav şi 13 persoane vătămate uşor. Cifrele sunt destul de mari, însă totuşi îmbucurător este faptul că numărul de accidente a scăzut semnificativ, la fel şi consecinţele acestora. Comparativ cu august 2016, numărul accidentelor grave a scăzut cu şase, în timp ce numărul persoanelor decedate a scăzut de la 12 la 9. O scădere cu cinci a numărului de victime este şi la capitolul răniţi grav.

 

IPJ are ca obiectiv principal reducerea numărului de morţi în accidente

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava reuşeşte să-şi menţină obiectivul principal al anului 2017: reducerea numărului de persoane decedate în accidente rutiere. O situaţie pe primele opt luni ale anului 2017 arată că pe şoselele din judeţ au avut loc 179 de accidente rutiere grave, soldate cu 46 de persoane decedate.  Comparativ, în primele opt luni ale anului trecut, au avut loc 186 de accidente grave, soldate cu 67 de morţi. Se observă aşadar scăderea vizibilă a numărului de morţi în accidente rutiere. Anul trecut, judeţul Suceava s-a aflat pe un nedorit loc I la nivel naţional la capitolul persoane decedate în accidente rutiere.

 

Un singur accident cu două persoane decedate

În luna august a acestui an, una cu valori de trafic fără precedent, prima săptămână a fost una cu adevărat neagră. În perioada 1-7 august, pe raza judeţului Suceava s-au înregistrat şase accidente grave, soldate cu patru morţi, trei răniţi grav şi trei răniţi uşor.

Atunci a avut loc şi singurul accident cu doi morţi, una din cele mai mari tragedii din ultimii ani de pe şoselele judeţului Suceava. Luni, 7 august, la Panaci, o femeie în vârstă de 45 de ani şi o fetiţă de 5 ani, nepoata ei, au fost accidentate mortal de o maşină condusă de o şoferiţă în vârstă de 37 de ani. Cele două au fost lovite violent de maşină şi au decedat pe loc, iar în cadrul anchetei urmează să se stabilească dacă erau pe marginea drumului ori încercau să traverseze.

 

Radarele fac ravagii în buzunarele şoferilor

Poliţiştii susţin că aceste scăderi ale numărului de accidente mortale au legătură directă cu faptul că se fac mari eforturi pentru ca numărul de acţiuni de control în trafic, în special cu hulitele radare, să fie cât mai mare. Statistic, în zilele în care s-a reuşit suplimentarea numărului de poliţişti din stradă, care au dat amenzi, pe şosele nu au avut loc accidente grave.

Un comunicat transmis ieri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, care face referire la săptămâna trecută, arată că zilnic pe şosele s-a acţionat cu şapte autospeciale cu radare, plus radarul laser „pistol”. Alte 84 de  autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente.

În cadrul acţiunilor de control în trafic de săptămâna trecută, au fost aplicate nu mai puţin de 369 de amenzi numai pentru depăşiri ale limitelor de viteză, înregistrate cu aparatele radare. Cu ocazia aceloraşi acţiuni au fost reţinute şi 88 de permise de conducere şi au fost retrase 48 de certificate de înmatriculare. Cele mai multe permise de conducere au fost retrase pentru 90 de zile, de la şoferi care au depăşit limitele admise în localitate cu mai mult de 50 de kilometri la oră.

O realitate este că, pe lângă viteza excesivă a unor şoferi, în judeţul nostru sunt multe accidente grave ce sunt provocate şi de pietoni, care traversează neregulamentar, ori de biciclişti care comit erori grave în trafic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luna august, o lună de coşmar pe şoselele judeţului, şi-a luat tributul şi în acest an: nouă morţi şi 19 răniţi grav.
 Vizualizări articol: 2743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Luna august, o lună de coşmar pe şoselele judeţului, şi-a luat tributul şi în acest an: nouă morţi şi 19 răniţi grav3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei