Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 sep 2017 - Anul XXII, nr. 200 (6616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Un nou mall în Suceava

Kaufland construieşte un supermagazin în Burdujeni, pe 18.000 de mp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă investiţie de mari proporţii în domeniul spaţiilor comerciale se pregăteşte în cartierul Burdujeni, acolo unde liderul retailului românesc, Kaufland, vrea să construiască un supermagazin, pe o suprafaţă de aproape două hectare de teren.

Noul centru comercial va fi construit pe terenul viran din spatele benzinăriei Negru, cu acces direct de pe strada Nicolae Iorga, pentru aprovizionarea cu marfă, în vreme ce intrarea clienţilor se va face de pe bulevardul principal al Sucevei – Calea Unirii.

Asta deoarece noul supermagazin Kaufland urmează să fie amenajat pe mai multe suprafeţe de teren, ocupate în prezent de construcţii precum spălătoria auto situată mai jos de IRIC, Restaurantul Scorpion, dar şi în locul construcţiilor din spatele acestora, înspre fostul abator din Burdujeni.

În total, investiţia va fi realizată pe o suprafaţă de aproximativ 18.300 de mp – aproape dublă faţă de suprafaţa pe care a fost amenajat primul Kaufland, cel de pe strada Universităţii, inaugurat în 2006.

 

Cel de-al treilea mall din Suceava

Cel de-al doilea Kaufland din municipiul reşedinţă de judeţ urmează să fie făcut după noul concept al companiei, de open mall, prin care, pe lângă hypermarketul propriu, sunt amenajate galerii comerciale extinse, care găzduiesc magazine ale chiriaşilor, zone de food, cu restaurante, patiserii şi cafenele pentru toate gusturile.

Acesta ar fi cel de-al treilea mall din Suceava, sau al patrulea, dacă între timp va fi deschis şi Egros, între Bazar şi Shopping City, asta fără a mai lua în calcul alte două mall-uri făcute, dar nefuncţionale – Galleria Mall, de la intrarea dinspre Fălticeni, şi Orizont Mall, tot pe Calea Unirii, lângă fostul Billa.

Solicitarea de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru noul spaţiu comercial Kaufland, depusă la Primăria Suceava, este făcută pe numele proprietarilor terenurilor din acea zonă, în suprafaţă totală de 18.297 mp - Negru Dumitru Andrei, Babalean Gheorghe şi Lucia, Zmău Petru şi Zmău Maria, Minicaru Ioan şi Minicaru Marinela, SC Reflex Impex SRL.

Practic, terenurile acestora sunt precontractate, dar achiziţia va fi finalizată după ce investitorul are siguranţa că poate construi în acea zonă supermagazinul care, la fel ca şi Kaufland-ul de pe strada Universităţii, are o poziţionare foarte bună, într-o zonă cu văd comercial.

Noul Kaufland se va afla la doar câţiva paşi de centrul cartierului Burdujeni, la 500 de metri de Gara Burdujeni – o zonă cu puţine magazine, dar şi la doar 3 km de centrul Sucevei.

Investiţia ar genera peste 100 de locuri de muncă, în mod direct, dar şi altele, indirect, la cei care colaborează cu compania.

Conform documentaţiei de urbanism, planul de ocupare a terenului nu depăşeşte 30%, platformele carosabile (inclusiv parcarea) urmând să reprezinte cam 50% din totalul terenului disponibil, regimul de înălţime va fi de maxim parter plus un etaj – înălţime maximă 15 metri, iar cel puţin 16% din suprafaţa terenului va fi amenajată ca spaţii verzi.

 

Un nou sens giratoriu pe Calea Unirii

Pentru ca accesul către noul Kaufland să fie posibil de pe Calea Unirii, specialiştii care se ocupă de realizarea documentaţiei au propus amenajarea unui nou sens giratoriu, puţin mai jos de staţia de autobuz IRIC.

Acesta ar asigura accesul atât pe actualul drum, pe care se ajunge la spaţiile comerciale din spatele Restaurantului Scorpion, cât şi la benzinăria auto din spatele staţiei de autobuze, iar printr-o nouă arteră de circulaţie, cu trei benzi, ar urma să se asigure intrarea în parcarea Kaufland, din sensul giratoriu, cât şi ieşirea din parcare, printr-o bandă de selecţie.

Rămâne de văzut dacă această variantă, propusă de investitor, va fi aprobată şi de municipalitatea suceveană şi Poliţia Rutieră, în condiţiile în care Calea Unirii este cea mai aglomerată arteră de circulaţie a Sucevei, iar noul supermagazin va genera oricum trafic suplimentar, care se va resimţi de către toţi cei care au de trecut pe acolo, mai ales în perioadele de vârf, din vară, dar şi la sărbători.

Pe Calea Unirii sunt deja trei sensuri giratorii, unul la Orizont, altul la Dedeman şi unul la Bazar, un altul urmează să fie făcut la intersecţia cu strada Traian Vuia, încât acesta ar putea fi al cincilea, pe o distanţă scurtă, de aproximativ doi kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kaufland construieşte un supermagazin în Burdujeni, pe 18.000 de mp.
 Vizualizări articol: 10373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 8 voturi
Kaufland construieşte un supermagazin în Burdujeni, pe 18.000 de mp2.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei