Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 aug 2017 - Anul XXII, nr. 188 (6604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fraudă

Doi elevi eliminaţi de la prima probă a bacului, după ce au fost surprinşi copiind

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi elevi din judeţ, absolvenţi din promoţii anterioare, de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, respectiv Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, au fost eliminaţi de la proba de limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat pentru tentativă de fraudă.

Primul încerca să rezolve cerinţele folosindu-se de o pereche de căşti, iar celălalt apelase la clasicele copiuţe.

Incidentele s-au petrecut deşi candidaţii au fost atenţionaţi în repetate rânduri asupra faptului că pătrunderea în sală cu telefonul mobil, cărţi sau alte materiale informative atrage eliminarea din examen, indiferent dacă acestea sunt folosite sau nu. Cei doi tineri nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 684 de elevi înscrişi pentru a susţine prima probă scrisă, 497 au fost prezenţi, iar 187 au absentat.

La examenul de bacalaureat, sesiunea din toamnă, sunt înscrişi 1.295 de candidaţi, din care 886 provin din promoţia curentă şi 409 din promoţiile anterioare.

Examenul continuă astăzi, 22 august, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă, 23 august - proba obligatorie a profilului, 24 august – proba la alegere a profilului şi specializării. După probele scrise, urmează cele de evaluare a competenţelor, astfel: pe 25 şi 28 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice în limba română, iar pe 28 august are loc evaluarea competenţelor în limba maternă. Competenţele digitale vor fi evaluate pe 29 şi 30 august. Pe 30 şi 31 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

 

Două tipuri de subiecte

Elevii au primit două tipuri de subiecte, unele adaptateprofilului real, vocaţional sau tehnologic şi unele adaptate profilului uman sau pedagogic.

Absolvenţii de clasa a XII-a de la profilul real au fost bucuroşi şi au recunoscut că de

această dată au picat pe subiect dat fiind faptul că cea mai importantă cerinţă viza analiza unui roman şi nu a vreunei poezii care ar fi putut să le încurce socotelile.  Astfel, la ultimul subiect, cel de 30 de puncte, aceştia au avut de redactat un eseu în care au prezentat tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

La primul subiect, elevii au primit nouă cerinţe legate de un fragment semnat de Ion Pillat, din „Elegie”, iar la subiectul al II-lea, candidaţii au vorbit despre importanţa toleranţei în relaţia de prietenie.

Andreea Cătălina este absolventă a Colegiului Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, iar dacă va lua o notă bună la bac se va înscrie la o şcoală de jandarmi.

„A fost şi uşor, şi greu. La subiectul III a fost mai dificil. Mai am proba la Logică, joi”, a declarat tânăra la ieşirea din examen.

„A fost foarte bine. În prima sesiune n-am putut să învăţ, însă acum m-am simţit pregătit, am aprofundat. La subiectul I a fost bine, la fel şi la celelalte două”, a mai menţionat un alt candidat.

„A fost mai uşor faţă de cum mă aşteptam. Mă aşteptam să pice romanul, dar chiar şi aşa am avut emoţii. Vreau să urmez o postliceală de farmacie şi mă mai gândesc dacă mă voi înscrie şi la o facultate”, ne-a spus o absolventă a Colegiului „Spiru Haret” Suceava.

Şi absolvenţii de la profilul uman sau pedagogic au fost mulţumiţi de subiecte şi nimeni nu s-a plâns de dificultatea cerinţelor.

Elevii au avut de rezolvat nouă cerinţe pornind de la texul lui Al. Philippide „Miraj”, iar la subiectul al II-lea au redactat un text argumentativ despre necesitatea cunoaşterii unor limbi străine în dezvoltarea personală.

La subiectul al III-lea, candidaţii au redactat un eseu în care au prezentat tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui George Călinescu sau Mihail Sadoveanu.

„A fost foarte bine. Uşor. La partea a III-a am ales Mihail Sadoveanu. Mă aştept să iau un 6, 7, poate şi mai mult. În prima sesiune nu am putut să susţin examenul pentru că am avut oreion”, ne-a povestit Lenuţa Irina, absolventă a Colegiului „Mihai Eminescu” Suceava. Aceasta a menţionat că doreşte să continue cu Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, de la Universitatea din Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi eliminaţi de la prima probă a bacului, după ce au fost surprinşi copiind.
 Vizualizări articol: 1931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Doi elevi eliminaţi de la prima probă a bacului, după ce au fost surprinşi copiind4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată fină cu pește afumat Dacă ne-am cam săturat de ”salade de boeuf”, această rețetă poate fi o descoperire care ne va încânta. Desigur, dacă ne plac peștele afumat și maioneza. Se face la fel de repede ca o simplă salată orientală, dar cu siguranță... Citeşte