Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 aug 2017 - Anul XXII, nr. 188 (6604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda Forestieră Suceava

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care refuză să încheie contracte de pază a pădurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Forestieră Suceava a stabilit ocoalele care au obligaţia de a asigura serviciile silvice pentru pădurile amplasate pe raza unei anumite comune. Contractele respective se încheie de către aceste ocoale silvice la cererea deţinătorilor, persoane fizice sau juridice, pentru păduri cu suprafeţe de până la 30 ha. 

Pentru fiecare unitate teritorial-administrativă în parte a fost nominalizat un singur ocol silvic, în funcţie de suprafeţele de pădure administrate pe raza comunei respective.

Aceste măsuri au fost luate ca urmare a intrării în vigoare a modificărilor Codului Silvic referitoare la asigurarea obligatorie a pazei pădurilor prin ocoale silvice, ca măsura cea mai eficientă de diminuare a tăierilor ilegale de masă lemnoasă.

Asigurarea cu continuitate a pazei pădurilor era obligatorie și până acum, fiind stabilite și aplicate amenzi pentru cei care nu aveau încheiat un contract de servicii silvice. Pentru predarea în pază a suprafeţelor respective, deţinătorii trebuiau să facă dovada proprietăţii și să materializeze limitele în teren.

Noutăţile se referă la asigurarea serviciilor silvice și pentru suprafeţele la care dreptul de proprietate nu este clarificat, respectiv acele cazuri în care proprietarii au decedat și nu s-a dezbătut moștenirea ori în cazurile în care există litigii între coproprietari.

În cazul în care proprietarii unor suprafeţe de pădure de sub 30 de hectare refuză încheierea contractelor de servicii silvice, pădurea respectivă va fi predată de Garda Forestieră Suceava în pază unui ocol silvic autorizat, prin control silvic de fond. Pentru recuperarea costurilor asigurării serviciilor silvice se va constitui un deviz, comunicat proprietarului sau succesorului în drepturi asupra pădurii respective. Devizul va constitui titlul executoriu, iar în cazul neachitării sumelor prevăzute în deviz,  recuperarea acestora se va face prin executare silită.

Pentru contractele încheiate la cerere cu ocoalele silvice nominalizate, pentru proprietăţi de maximum 30 de hectare de pădure, contravaloarea serviciului de pază va fi asigurată de stat.

Garda Forestieră Suceava va monitoriza în continuare situaţia asigurării pazei pădurilor în raza ei de competenţă, impulsionând proprietarii să încheie contracte de servicii silvice cu ocolul silvic nominalizat.

În cazul refuzului încheierii unui asemenea contract, se vor aplica amenzi de până la 5.000 de lei.

„Aplicarea acestor măsuri va conduce la diminuarea volumului de masă lemnoasă tăiată ilegal și va facilita gospodărirea sustenabilă a pădurilor proprietate privată, implicit regenerarea acestora, cu costuri considerabil mai mici pentru proprietari”, consideră inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Modul în care ocoalele silvice își vor îndeplini obligaţiile legale va fi de asemeni monitorizat, fiind stabilite amenzi de până la 2.000 de lei pentru conducătorii ocoalelor silvice respective.

De asemenea, Garda Forestieră Suceava va analiza situaţia decontării de către ocoalele silvice nominalizate pentru fiecare deţinător de pădure în parte, astfel încât cheltuirea acestor sume din bugetul de stat să se facă conform prevederilor legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care refuză să încheie contracte de pază a pădurilor.
 Vizualizări articol: 2436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de până la 5.000 de lei pentru cei care refuză să încheie contracte de pază a pădurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată fină cu pește afumat Dacă ne-am cam săturat de ”salade de boeuf”, această rețetă poate fi o descoperire care ne va încânta. Desigur, dacă ne plac peștele afumat și maioneza. Se face la fel de repede ca o simplă salată orientală, dar cu siguranță... Citeşte