Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 aug 2017 - Anul XXII, nr. 186 (6602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incredibil

Primarul de Șcheia are aprobate 11 posturi de poliţişti locali, dar a scos la concurs doar unul, pe cel de şef

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numeroasele furturi din locuinţe cu care se confruntă de câţiva ani proprietarii de case din Șcheia, ai căror autori sunt membrii unor familii de romi din localitate, au fost un argument important pentru Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici să aprobe alocarea a 11 posturi de poliţişti locali la Primăria Șcheia. Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat, ieri, că aceste 11 funcţii publice vor fi ocupate prin concurs, organizat la sediul Primăriei Șcheia, în data de 11 septembrie a.c..

”În comisia de examinare vor fi reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi de la Primăria Suceava. Nu va fi nici un reprezentant al Primăriei Șcheia. Sperăm să fie candidaţi, mai ales că salariile nu sunt chiar mici. Termenul de înscriere este până la sfârşitul lunii august”, a precizat prefectul Adomnicăi, cu menţiunea că bibliografia pentru concurs trebuie să fie afişată pe site-ul Primăriei Șcheia. Salariul pe care îl va primi un poliţist local la Șcheia este de 3.000 de lei brut.

Pe site-ul primăriei, însă, surpriză! Din cele 11 posturi aprobate de ANFP, este scos la concursul de pe 11 septembrie a.c. doar postul de şef al viitoarei poliţii locale.

Întrebat de ce nu sunt scoase toate posturile la concurs, primarul de Șcheia, Vasile Andriciuc, ne-a declarat că nu are resurse financiare decât pentru salariul şefului poliţiei locale. ”Nu am bani decât pentru şef”, a afirmat primarul.

”Cel care va promova concursul ce va conduce, dacă nu are nici un om în subordine?”, a fost întrebarea noastră firească.

”După ce angajăm şeful, el îşi face echipa şi îi angajăm şi pe ceilalţi 10. Facem rectificare bugetară şi îi angajăm imediat după concursul de pe 11”, a răspuns Vasile Andriciuc.

”Sunt funcţii publice, selecţia se face prin concurs, nu după cum vrea cel care va fi şeful poliţiei locale. De ce nu aţi scos la concursul din 11 septembrie toate cele 11 posturi aprobate de ANFP?”, insistăm să aflăm.

”Păi pe şef trebuie să-l pun în comisie (n.r. de examinare), după 11 septembrie scot la concurs şi celelalte 10 posturi”, a mai spus primarul de Șcheia.

 

Opt candidaţi înscrişi până acum pentru postul de şef al Poliţiei Locale Șcheia

Dincolo de faptul că prefectul de Suceava a precizat clar că nici un funcţionar din Primăria Șcheia nu va face parte din comisia de examinare, tergiversarea angajării poliţiştilor locali în cea mai bogată comună din judeţ este greu de înţeles, mai ales că nu mai departe de săptămâna trecută angajaţii Postului de Poliţie Șcheia s-au trezit cu cauciucurile maşinilor de serviciu tăiate, chiar în curtea instituţiei.

 În ceea ce priveşte concursul pentru ocuparea postului de şef al Poliţiei Locale, unitate în subordinea Primăriei Șcheia, până ieri la prânz erau înscrişi opt candidaţi, trei bărbaţi şi cinci femei. Dosarele se pot depune până în data de 30 august, la ora 15.00, la sediul primăriei. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de studii universitare cu licenţă sau de lungă durată în domeniul juridic şi să aibă studii de masterat sau postuniversitare în administraţie publică, management, să aibă cunoştinţe de operare computer-nivel mediu şi vechime în specialitatea studiilor de minimum doi ani.

Reamintim că marea problemă din localitatea Șcheia este legată de câteva familii numeroase de romi, din care fac parte cei mai mulţi autori ai furturilor înregistrate în comună. Unii dintre aceştia sunt recidivişti, iar alţii sunt minori, depistaţi de-a lungul timpului ca autori a zeci de infracţiuni. Aceştia au pătruns în case ale oamenilor din comună, de unde nu numai că au sustras tot ce au găsit, dar au lăsat în urmă distrugeri importante, de multe ori mai mari decât valoarea bunurilor furate. Dintre minorii cu nenumărate infracţiuni la activ, unii au fost internaţi în centre de detenţie, alţii însă sunt în libertate şi sunt folosiţi în continuare de părinţi pentru comiterea de furturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Șcheia are aprobate 11 posturi de poliţişti locali, dar a scos la concurs doar unul, pe cel de şef.
 Vizualizări articol: 5410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primarul de Șcheia are aprobate 11 posturi de poliţişti locali, dar a scos la concurs doar unul, pe cel de şef5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei