Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 aug 2017 - Anul XXII, nr. 186 (6602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Festivalul Cinematografiei

Clubul „Video Art” al Colegiului „Petru Rareş” a obţinut, la Dortmund, Germania, Medalia anuală „UNICA”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul „Video Art” de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava a obţinut medalia anuală UNICA în cadrul celei de-a 79-a ediţii a Festivalului anual al Uniunii Internaţionale a Cinematografiei de Amatori „UNICA”, de la Dortmund, Germania, din perioada 5-13 august.

Prestaţia întregii echipe a fost remarcată în mod constant de ceilalţi participanţi, fiind cea mai numeroasă, dar şi omogenă în acelaşi timp.

Din echipa suceveană a Clubului „Video Art” au făcut parte: Oana Hapenciuc şi Ana-Maria Hatnean (cl. a IX-a), Ştefan Ieremie, Cosmin Irimia (cl. a X-a) şi Andreea Mierlă (cl. a XI-a). Cei cinci liceeni au desfăşurat o muncă asiduă pe parcursul întregii perioade, pentru a realiza obiectivele pe care şi le-au propus. Sufletul întregii activităţi a fost Andreea Mierlă, din clasa a XI-a, cea mai „vârstnică” dintre membrii echipei, cu o experienţă notorie, ea fiind şi liderul echipei, conducând întreaga activitate spre reuşită. Grupul de elevi a fost coordonat de prof. Viorel Ieremie, preşedintele Clubului „Video Art” al elevilor de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

Potrivit acestuia, „distincţia este acordată în urma consultării cu fiecare federaţie naţională, care îşi dă acordul pentru înmânarea respectivei medalii unui club sau cineast din ţara respectivă. Asociaţia Naţională a Cinecluburilor din România (ANCR) şi-a exprimat acordul deplin pentru ca această distincţie să fie acordată în acest an Clubului <Video Art> de la colegiul sucevean, fiind considerat în acest an clubul cu cea mai reuşită şi eficientă activitate din ţară”.

 

„Cineamatorii suceveni au făcut cinste clubului”

La ediţia din acest an echipa suceveană de cineamatori a fost implicată în activităţile specifice desfăşurate în cadrul festivalului, participând totodată la una din secţiunile acestuia, World Minute Movie Cup, cu unul dintre filmele premiate în cadrul Festivalului Internaţional” Video Art” pentru Liceeni, derulat la Suceava, între 13-16 iulie 2017.

Activitatea cea mai importantă a fost realizarea de către echipa românească a unui reportaj despre întreaga ediţie din acest an, care a fost proiectat înaintea Galei decernării premiilor din finalul festivalului. Acest reportaj realizat de membrii delegaţiei de tineret a României a devenit o tradiţie în ultimii ani, ca urmare a faptului că reportajele realizate de aceştia, pline de dinamism şi entuziasm tipic adolescentin, au încântat participanţii din celelalte ţări membre „UNICA”.

Ineditul reportajului din acest an a fost faptul că el a fost realizat integral în limba germană, având şi subtitrare în limba engleză.

„Elevii de la Colegiul Naţional <Petru Rareş> şi-au demonstrat încă o dată competenţele multiple pe care le-au dobândit în cadrul colegiului, de la cunoaşterea limbilor de circulaţie şi până la operarea cu tehnica video digitală, pe care ei o utilizează în mod curent în activităţile de la club. Ca şi la ediţiile anterioare, cineamatorii suceveni au făcut cinste clubului şi colegiului din care fac parte, reportajul acestora primind aplauze la final”, a mai arătat Viorel Ieremie.

De menţionat că din delegaţia municipiului Suceava a mai făcut parte viceprimarul municipiului Lucian Harşovschi şi consilierul Doina Ieremie.

 

Suceava a găzduit ediţia de anul trecut a festivalului

Această manifestare anuală amplă a fost găzduită anul trecut de România, în municipiul şi judeţul Suceava, ca urmare a rezultatelor obţinute în timp de Clubul „Video Art”. Ediţia de anul trecut are ecouri ample şi la această dată, participanţii suceveni prezenţi anul aceasta la Dortmund primind încă felicitări pentru organizarea exemplară de anul trecut, care a fost cotată de ţările membre drept cea mai bună ediţie din ultimii zece ani. Totodată sucevenilor le-au fost înmânate o serie de publicaţii ale unor terţe ţări, în care au fost inserate articole elogioase, ample, cu privire la ediţia din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul „Video Art” al Colegiului „Petru Rareş” a obţinut, la Dortmund, Germania, Medalia anuală „UNICA”.
 Vizualizări articol: 1864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Clubul „Video Art” al Colegiului „Petru Rareş” a obţinut, la Dortmund, Germania, Medalia anuală „UNICA”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei