Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 aug 2017 - Anul XXII, nr. 186 (6602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie

Afaceristul Dumitru Morhan, pus în libertate de autorităţile judiciare din Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afaceristul Dumitru Morhan a fost eliberat de autorităţile judiciare din Ucraina după aproximativ 9 luni de arest preventiv. Dumitru Morhan a fost eliberat pe cauţiune şi are interdicţia de a părăsi oraşul Cernăuţi, acolo unde locuieşte în prezent.

Suceveanul face obiectul unei anchete care vizează modul în care a cumpărat fabrica de ape minerale de la Budineţ, din apropiere de Storojineţ. Aceasta avea mai mulţi proprietari şi se privatizase printr-o metodă similară celei denumită MEBO în România.

În momentul în care a achiziţionat pachetul de acţiuni al fabricii, Dumitru Morhan trebuia să obţină semnătura tuturor celor care aveau acţiuni. După câte se pare, o parte dintre acţionari ar fi decedat şi era necesară o succesiune către copii.

Or, afaceristul nu ar fi avut răbdare pentru a duce la capăt o astfel de operaţiune destul de îndelungată şi o parte din semnături ar fi fost falsificate. Acestea par a fi adevăratele motive pentru care Dumitru Morhan a fost închis încă din luna octombrie a anului trecut.

El nu s-a aflat pentru prima dată într-o celulă din Ucraina. Prima dată s-a întâmplat în februarie anul trecut, când Dumitru Morhan a stat în arest preventiv ceva mai bine de două săptămâni. La scurt timp după eliberare, afaceristul sucevean a precizat că la mijloc a fost o neînţelegere.

Dumitru Morhan a fost reţinut de poliţiştii ucraineni, care au pus în aplicare astfel mandatul internaţional de arestare emis de autorităţile române încă din 23 iunie 2014.

 

Apele de la Budineţ, o adevărată mină de aur

Era greu de crezut că autorităţile şi oamenii de afaceri din Ucraina vor privi cu ochi buni achiziţia fabricii de ape de la Budineţ de către un român, fie el şi etnic ucrainean. Şi asta pentru că fabrica respectivă reprezintă o adevărată mină de aur care poate aduce profituri uriaşe cu investiţii nu foarte mari.

Rezervele de apă din subsolul de la Budineţ sunt uriaşe şi pot asigura începutul unei afaceri de lungă durată. Pe un perimetru de 2,48 hectare există cinci puţuri de apă, aflate la o adâncime între 95 şi 140 de metri. În schimb, bazinul subteran de apă se întinde pe aproape 38 de hectare, ceea ce înseamnă că rezervele de apă de la Budineţ sunt imense, potenţialul fabricii fiind unul extraordinar.

Oamenii cu care Dumitru Morhan a început activitatea la Budineţ au estimat că producţia anuală se va ridica la 18.615.000 de litri.

Fabrica de la Budineţ a apărut pe piaţa de profil după al Doilea Război Mondial, în perioada în care acest teritoriu a ajuns în administrarea URSS. La început a fost o activitate mai timidă, dar ulterior calitatea apelor de aici a fost certificată, inclusiv la nivel internaţional, şi a devenit tot mai căutată.

Apele de la Budineţ au obţinut premii la diferite concursuri, dar cel mai important rămâne titlul de Cavalerul de Cristal, din 1998, din Malta. Localnicii spun că apa de la Budineţ a fost preferata lui  Leonid Brejnev, fostul preşedinte al URSS, iar la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, toată apa a provenit de aici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul Dumitru Morhan, pus în libertate de autorităţile judiciare din Ucraina.
 Vizualizări articol: 3320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afaceristul Dumitru Morhan, pus în libertate de autorităţile judiciare din Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei