Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 aug 2017 - Anul XXII, nr. 181 (6597)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Flutur cere Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere finalizarea de urgenţă a şoselei de centură a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, cere printr-o adresă Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să analizeze posibilitatea urgentării achiziţiei publice de execuţie a lucrărilor şi implicit a alocării fondurilor aferente finalizării şoselei de centură a Sucevei în vederea asigurării fluidizării traficului în municipiul reşedinţă de judeţ. Flutur a arătat că se impune finalizarea urgentă a lucrărilor la acest obiectiv, având în vedere avantajele imediate şi majore pe care le poate asigura utilizatorilor reţelei rutiere din Suceava prin descongestionarea circulaţiei în municipiu, reducerea accidentelor, creşterea vitezei de transport, reducerea consumului de carburanţi, reducerea gradului de poluare în Suceava, precum şi a efectelor defavorabile ale poluării asupra mediului ambiant şi asupra monumentelor istorice de patrimoniu naţional sau UNESCO. ”Menţionăm că traseele rutiere naţionale DN 2, DN 17  şi DN 29 cumulează trafic intens, în special trafic greu, care nu are posibilitatea de a evita străzile oraşului şi totodată este un generator constant de evenimente rutiere, ceea ce se confirmă prin numărul mare de accidente rutiere înregistrate anual pe traseele drumurilor naţionale din Suceava. Luând în considerare frecventele declaraţii ale specialiştilor de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, privind volumul foarte redus de lucrări necesar a se executa pentru darea în circulaţie a acestui obiectiv raportat inclusiv la durata de timp necesară pentru execuţia acestora (s-a estimat un termen de execuţie de 3 luni), vă rugăm să analizaţi posibilitatea finalizării lucrărilor la varianta de ocolire Suceava", a spus preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur constată că lucrările executate pe tronsoanele I şi II sunt parţial degradate

Totodată, el invocă şi faptul că lucrările de execuţie au început în anul 2008 cu eşalonarea investiţiei stabilită pentru o perioadă de 3 ani, iar astăzi, în anul 2017, se constată că lucrările executate pe tronsoanele I şi II sunt parţial degradate sau neconforme prin lipsa lucrărilor de conservare sau chiar distrugerea acestora din diverse motive, ceea ce confirmă, în fapt, că orice întârziere a finalizării acestor lucrări poate genera chiar cheltuieli suplimentare. ”Reiterăm toate acestea motivat de faptul că realizarea acestui proiect asigură, pe lângă avantajele menţionate, şi reducerea impactului negativ asupra mediului, precum şi reducerea evenimentelor rutiere. Raportat la restul lucrărilor de executat, precum şi la faptul că există un proiect tehnic aprobat pentru aceste tronsoane, vă rugăm să analizaţi posibilitatea urgentării achiziţiei publice de execuţie a lucrărilor  şi implicit a alocării fondurilor aferente finalizării obiectivului <Variantă de ocolire Suceava km 0+000 -12+434>, în scopul deschiderii acesteia circulaţiei publice şi al asigurării fluidizării traficului în municipiul Suceava”, a mai spus Flutur în adresa înaintată Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Răspuns sec şi cu speranţe mici de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei nu vor fi finalizate prea curând. Cel puţin aşa reiese din răspunsul pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere i l-a dat preşedintelui CJ Suceava. ”Pentru obiectivul de investiţii <Variantă de ocolire a municipiului Suceava km 0+000 -km12+429>, Proiectul Tehnic actualizat este în curs de aprobare în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. După aprobarea Proiectului Tehnic va fi demarată procedura de licitaţie până la finele anului 2017 pentru execuţia lucrărilor rămase de executat. Bugetul aprobat pentru acest proiect în  anul 2007 este în valoare de 25.844,00 mii lei”, este răspunsul primit de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, semnat de directorul general Ștefan Ioniţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere finalizarea de urgenţă a şoselei de centură a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur cere Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere finalizarea de urgenţă a şoselei de centură a Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei