Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 aug 2017 - Anul XXII, nr. 178 (6594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La cea de a XXII-a ediţie

Diana Matei şi Taraful Cleante au încântat publicul în ultima zi a Târgului Meşterilor Populari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Arta meşterilor populari şi muzica folclorică şi de voie bună au mers mână în mână în weekend, la Muzeul Satului Bucovinean.

Timp de trei zile, pe scena din incinta muzeului au putut fi admirate, seară de seară, tinere talente din Bucovina, în concerte folclorice, dar şi artişti cu renume, precum  Sorin Filip şi Daniela Condurache.

Invitaţii speciali ai evenimentului, cântăreaţa Diana Matei şi membrii Tarafului Cleante, au încântat publicul numeros, duminică seara, atât cu melodii săltăreţe, din repertoriul propriu, cât şi cu hituri de mare succes, precum „Constantine”, „România” sau „Cântă cucu-n Bucovina”.

Melodii nemuritoare din muzica uşoară românească au făcut deliciul publicului, care a apreciat atât vocea şi interpretarea artistei, cât şi virtuozitatea membrilor tarafului, care au ţinut spectacolul în ciuda rafalelor de ploaie care veneau să răcorească atmosfera după un lung şir de zile incendiare. 

Cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, care a avut loc în perioada 4-6 august, s-a dovedit a fi una de succes, în ciuda temperaturilor extreme, care au descurajat o parte dintre potenţialii vizitatori.

La ediţia din acest an numărul vizitatorilor plătitori de bilete a fost de 4.753, după cum a precizat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

„Ediţia din acest an a fost marcată de caniculă. Acest lucru s-a văzut în numărul de vizitatori, în scădere faţă de anul trecut. În principal s-a simţit lipsa pensionarilor, care s-au ferit să se expună la soare, din cauza temperaturilor foarte ridicate. Pe de altă parte, s-a înregistrat o remarcabilă creştere a numărului de vizitatori tineri, această categorie de bilete fiind cea mai vândută”, a explicat Emil Ursu.

Încasările din taxa de intrare la Muzeul Satului pe perioada Târgului Meşterilor Populari au fost de 13.849 de lei.

La evenimentul organizat sub deviza „Bucovina găzduieşte România” au fost prezenţi peste 80 de meşteri populari din toate zonele etnografice ale ţării: Bucovina, Maramureş, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat şi Transilvania.

În ultima zi a Târgului Meşterilor Populari au fost acordate şi două premii speciale, acestea fiind înmânate, pe scenă, de directorul Muzeului Bucovinei.

Fălticeneanul Marian Viorel a fost premiat pentru păstrarea meşteşugurilor populare tradiţionale şi autenticitate, acesta mărturisind că este primul său premiu din cariera de meşter popular.

„Bunica” Floarea Moldovan, de 82 de ani, din Bistriţa, a primit un premiu special pentru fidelitate, promovarea tradiţiilor şi continuitate, fiind primită cu aplauze şi multă simpatie de toţi cei din public.

Târgul Meşterilor Populari este organizat de Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava de la începutul anilor ‘90. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diana Matei şi Taraful Cleante au încântat publicul în ultima zi a Târgului Meşterilor Populari.
 Vizualizări articol: 1885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Diana Matei şi Taraful Cleante au încântat publicul în ultima zi a Târgului Meşterilor Populari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei