Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 aug 2017 - Anul XXII, nr. 177 (6593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echitate

Toţi copiii cu nevoi speciale vor beneficia de alocaţie de hrană, rechizite şi cazarmament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modalitatea de acordare a drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES) înmatriculaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar a fost aprobată, vineri, prin hotărâre de guvern. În sistemul de învăţământ special din judeţul Suceava sunt înscrişi aproximativ 1.800 de preşcolari şi elevi cu cerinţe educaţionale speciale şi alţi aproximativ 200 încadraţi cu grad de deficienţă sever sunt şcolarizaţi la domiciliu.

În hotărârea de guvern adoptată vineri se precizează că drepturile de care beneficiază copiii cu CES constau în asigurarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, cazarmament - îmbrăcăminte şi încălţăminte în cuantum egal cu cel pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie a copilului. De asemenea, beneficiază de găzduirea gratuită în internate sau centrele de asistare pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din cadrul direcţiilor generale judeţene de asistenţă socială şi protecţia copilului.

Beneficiari ai acestei măsuri sunt copiii cu CES integraţi în învăţământul de masă, care urmează curriculumul învăţământului de masă, copiii cu CES integraţi în clase/grupe speciale organizate în învăţământul de masă şi copiii cu CES din învăţământul special. Alte categorii de beneficiari sunt copiii cu CES care necesită perioade de spitalizare mai mari de patru săptămâni pentru care se organizează, după caz, grupe sau clase în cadrul unităţii sanitare în care aceştia sunt internaţi, respectiv copiii cu CES care, din motive medicale sau din cauza unei dizabilităţi, sunt nedeplasabili, pentru care se organizează şcolarizare la domiciliu, pe o perioadă determinată.

Drepturile se acordă pe bază de cerere scrisă, depusă de către părintele/reprezentantul legal al copilului cu CES la unitatea de învăţământ în care acesta este înmatriculat, în perioada 1-30 septembrie a fiecărui an şcolar.

Finanţarea drepturilor pentru copiii cu CES integraţi în învăţământul de masă, care urmează curriculumul învăţământului de masă se asigură din bugetul local, iar pentru cei din învăţământul special şi pentru cei integraţi în clase/grupe speciale organizate în învăţământul de masă din bugetul judeţean, prin unităţile de învăţământ la care sunt înmatriculaţi copiii cu CES.

Copiii cu CES din judeţul Suceava învaţă la Grădiniţa Specială Fălticeni, la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfântul Andrei” Gura Humorului, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava şi la Şcoala Gimnazială Specială „Sfântul Stelian” Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toţi copiii cu nevoi speciale vor beneficia de alocaţie de hrană, rechizite şi cazarmament.
 Vizualizări articol: 2271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toţi copiii cu nevoi speciale vor beneficia de alocaţie de hrană, rechizite şi cazarmament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei