Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 aug 2017 - Anul XXII, nr. 177 (6593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Modificări

Terenuri de tenis ar putea lua locul celui de golf, în viitoarea zonă de agrement a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima zonă de agrement a municipiului Suceava, care este în curs de amenajare la baza dealului Tătăraşi, în zona lacurilor de după fosta Uzină electrică, va avea câteva elemente noi, comparativ cu cele prevăzute în proiectul iniţial.

O schimbare importantă vizează transformarea unei porţiuni mari de teren, prinsă în plan pentru amenajarea unui teren de golf, în spaţii sportive cu altă funcţionalitate.

„Trebuie să luăm o decizie în privinţa terenului de golf, deoarece echipamentele din proiect nu se mai fabrică, fiind în producţie acum un alt gen, care nu corespund suprafeţei de teren de care dispunem”, a explicat Marian Andronache.

Decizia finală va fi luată săptămâna aceasta, odată cu revenirea primarului Ion Lungu, care va fi consultat în această problemă, pentru a se schimba destinaţia terenului disponibil.

„O variantă propusă de mai multă lume ar fi amenajarea de terenuri de tenis. Până la urmă, câţi suceveni joacă golf şi câţi sunt cei care joacă tenis? Teren de fotbal avem deja la zona de agrement, terenurile de tenis sunt încă deficitare pe Suceava, la toate cele care există se stă la rând pentru a le folosi”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

„Ne preocupă şi suplimentarea numărului de toalete, prin transformarea unei porţiuni din clădirea administrativă în toaletă publică. Era mai simplu să amplasăm câteva toalete ecologice, dar nu sunt la fel de eficiente precum cele racordate la utilităţi”, a spus viceprimarul Marian Andronache, care se ocupă de gestionarea lucrărilor acestui amplu proiect al municipalităţii sucevene.

Alte modificări vizează montarea unor delimitatoare cu rol de protecţie, ca un fel de parapet, în zona lacului principal. Acesta este vizat şi de efectuarea unor tratamente de erbicidare a spaţiilor din jur, care sunt invadate de buruieni, dar şi de realizarea unei acţiune de curăţare.

De asemenea, accesul spre zona de agrement urmează să fie regândit în perioada următoare, o variantă fiind amenajarea unei intrări dinspre Ipoteşti.

Proiectul de amenajare a zonei de agrement „Tătăraşi”, din zona lacurilor aflate în spatele fostei Uzine electrice, cuprinde, pe lângă spaţii verzi, două terenuri de sport – unul de tenis şi unul de fotbal, terase, o cafenea, o zonă de hidrobiciclete, un pavilion pentru muzică pe unul dintre iazuri, locuri de joacă pentru copii.

Valoarea de adjudecare a lucrărilor, în urma licitaţiei, este de 5.185.463 lei, plus TVA.

Anterior licitaţiei, în 2016, Primăria Suceava a contractat de la CEC Bank un credit de 10 milioane de lei, din care să aibă asigurată finanţarea necesară, numai că în urma unei decizii a Guvernului, toate primăriile din ţară nu au mai avut acces la fondurile respective, pentru a nu se depăşi deficitul bugetar la nivel naţional.

De aceea, lucrările nu au mai putut fi finalizate în această vară, cum se dorea.

Recent, problema accesului la credit a fost rezolvată, în urma numeroaselor intervenţii ale conducerii Primăriei Suceava la Bucureşti, primele retrageri de bani, pentru plata datoriilor restante, fiind efectuate săptămâna trecută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terenuri de tenis ar putea lua locul celui de golf, în viitoarea zonă de agrement a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terenuri de tenis ar putea lua locul celui de golf, în viitoarea zonă de agrement a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei