Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2017 - Anul XXII, nr. 176 (6592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Un funcţionar din Primăria Dorna Arini este noul director al Companiei Naţionale a Uraniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul director general al Companiei Naţionale a Uraniului este suceveanul Ovidiu Iulian Sandu, ofiţer SRI în rezervă şi inspector pe probleme de mediu la Primăria Dorna Arini. Ovidiu Iulian Sandu ne-a confirmat, ieri, că a acceptat această funcţie şi că îşi va începe activitatea la conducerea CNU de săptămâna viitoare. Ovidiu Iulian Sandu are peste 22 de ani de activitate în Serviciul Român de Informaţii, la Suceava şi în structura centrală a SRI, unde a lucrat în ultimii 9 ani. A trecut în rezervă anul trecut, cu grad de colonel. În urmă cu circa o lună, a promovat concursul de ocupare a funcţiei publice de inspector pe probleme de mediu la Primăria Dorna Arini şi şi-a început activitatea în administraţia publică. Este căsătorit, soţia sa lucrează în mediul privat, în turism, şi are un fiu, student la inginerie aerospaţială.

Ovidiu Iulian Sandu este absolvent al Universităţii ”Gheorghe Asachi” din Iaşi, facultatea de tehnologie chimică, şi are titlul de doctor în managementul şi protecţia mediului, obţinut în 2012, la aceeaşi universitate.

Funcţia de director general al CNU a devenit vacantă după ce fostul director, tot sucevean, Constantin Proboteanu, a demisionat din funcţie, săptămâna trecută, din motive de sănătate. Mandatul lui Constantin Proboteanu la conducerea CNU a fost mai scurt de 3 luni.

Printre cele mai serioase probleme pe care trebuie să le soluţioneze noul director se numără cele  financiare. La Sucursala Suceava a CNU minerii nu şi-au primit salariile de mai bine de 3 luni şi datoriile la furnizori se acumulează pe zi ce trece. În urmă cu mai puţin de o lună exploatările de la Crucea şi Botuşana au fost notificate de furnizorul de electricitate că vor rămâne fără alimentare cu energie electrică din cauza datoriilor. În urma demersurilor făcute de Prefectura Suceava şi de conducerea sucursalei la Ministerul Energiei, factura restantă pe luna aprilie a fost achitată şi s-au reluat livrările de minereu către uzina de prelucrare a uraniului de la Feldioara. Bani pentru salariile ortacilor însă nu s-au găsit, aşa că de săptămâna trecută echipele care încărcau minereu pentru livrare la uzina de prelucrare a minereului de uraniu de la Feldioara au decis să sisteze această activitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un funcţionar din Primăria Dorna Arini este noul director al Companiei Naţionale a Uraniului.
 Vizualizări articol: 3382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un funcţionar din Primăria Dorna Arini este noul director al Companiei Naţionale a Uraniului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei