Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2017 - Anul XXII, nr. 176 (6592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discrepanţe uriaşe

Salariile din Suceava, la jumătate faţă de cele din Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu realizat de platforma globală de investiţii RISE Consortium privind motivele pentru care investitorii ar trebui să investească în oraşele din România scoate în evidenţă o realitate dureroasă – sucevenii au cele mai mici salarii din ţară.

Comparativ cu locuitorii altor judeţe, dar mai ales cu cei din Bucureşti, veniturile salariale din Suceava sunt aproape la jumătate.

Conform WallStreet.ro, din datele prezentate de organizaţie, preluate de la Institutul Naţional de Statistică, se remarcă o discrepanţă în creştere între judeţele cu cele mai mari salarii şi cele din coada clasamentului.

 

Suceava, Harghita şi Teleorman au cele mai mici salarii din România

În vreme ce salariul mediu brut pe economie a crescut de la 478 de euro pe lună în 2008 la 662 de euro pe luna în 2016, în patru judeţe din ţară, plus Capitala, nivelul salariilor a fost peste media naţională: Bucureşti (882 de euro/lună în 2016), Timiş (756 de euro), Ilfov (751 de euro), Cluj (746 de euro) şi Sibiu (682 de euro).

La polul opus, cu cele mai mici salarii, aproape la jumătate faţă de vârf, se află judeţele Suceava (470 de euro/lună în 2016), Harghita (477 de euro) şi Teleorman (478 de euro).

Conform celor mai recente date furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în mai 2017 salariul mediu brut a fost de 3.288 de lei (722 de euro), încât acum discrepanţa salarială este şi mai mare.

 

Motivele pentru care  investitorii ar trebui să aleagă oraşele din România

Accesul la pieţe, salarii competitive, calitatea vieţii şi taxele reduse se numără printre cele 10 motive pentru care investitorii ar trebui să investească în oraşele din România, conform raportului celor de la RISE Consortium, analizat de Agerpres.

Cel mai important motiv pentru a investi în România este faptul că oferă acces la una din cele mai mari pieţe din lume, respectiv la piaţa unică europeană.

Al doilea motiv îl reprezintă faptul că oraşele din România sunt oraşele cu cel mai puternic ritm de creştere din Uniunea Europeană. Între anii 2000 şi 2013 oraşele din UE cu cel mai puternic ritm de creştere a PIB-ului per capita, în termeni de paritate a puterii de cumpărare, au fost Timişoara, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova, acestea fiind urmate de Sofia (Bulgaria), Braşov, Iaşi şi Constanţa.

Un alt motiv este faptul că oraşele din România au unele din cele mai puternice rate de îmbunătăţire a conectivităţii din lume. Traficul aerian a crescut semnificativ pentru majoritatea aeroporturilor importante din România.

Mai mult, aproape fiecare aeroport din România a beneficiat de pe urma investiţiilor şi modernizărilor în ultimii ani.

De asemenea, companiile din oraşele din România au înregistrat o creştere rapidă a veniturilor în ultimi ani.

În plus, oraşele din România devin din ce în ce mai atractive pentru migranţi şi navetişti. Aproape fiecare oraş are o zonă urbană funcţională care depăşeşte graniţele sale administrative, iar forţa de muncă este mobilizată de pe un teritoriu larg.

Un motiv important este cel legat de salarii, care variază între 882 de euro în Bucureşti şi 470 de euro în Suceava, media la nivel naţional fiind de 662 euro, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

În plus, oraşele din România oferă o bună calitate a vieţii şi totodată unul din cele mai scăzute costuri din lume. Dacă în Londra trebuie să câştigi 4.500 de lire sterline pe lună, în România trebuie să câştigi doar 1.365 lire sterline pe lună pentru a avea acelaşi standard de viaţă. La aceasta contribuie şi taxele scăzute, România având unul din cele mai mici nivele de impozitare de pe continent.

Nu în ultimul rând, oraşele din România au investit pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi condiţiilor pentru investitori şi populaţie, iar administraţiile locale sunt atente la nevoile investitorilor. Odată cu îmbunătăţirea infrastructurii, oraşele devin din ce în ce mai interconectate, formând mari reţele urbane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile din Suceava, la jumătate faţă de cele din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 4959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Salariile din Suceava, la jumătate faţă de cele din Bucureşti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei