Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2017 - Anul XXII, nr. 176 (6592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenţie periculoasă

Poliţişti atacaţi de mai mulţi romi după un scandal între aceştia. Agenţii au tras cu arma pentru a-i dispersa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un scandal izbucnit între două familii de romi din Mitocu Dragomirnei s-a soldat cu focuri de armă trase de cei doi poliţişti care au intervenit la faţa locului, agenţii fiind nevoiţi să scoată pistolul deoarece erau ameninţaţi. Scandalul s-a petrecut miercuri noapte, iar ieri şase dintre suspecţii implicaţi au fost duşi pentru audieri în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Procurorii urmează să stabilească dacă ce s-a întâmplat miercuri noapte se încadrează la infracţiunea de ultraj faţă de poliţişti. Oricum, faţă de cei implicaţi în scandal s-au deschis dosare penale pentru infracţiunea de lovire.

 

Cum s-a întors scandalul împotriva poliţiştilor

Miercuri, în jurul orei 21.30, două familii de romi din Mitocu Dragomirnei, care locuiesc în aceeaşi curte, au fost implicate într-un scandal după ce un tânăr de 26 de ani, băut, a început să-şi lovească vecinii. Victimele au sunat imediat la 112, cerând ajutor. Agresorul, un nume Nicu-Vasile Schmidt, a fost imobilizat chiar de membrii familiei sale, iar poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au ridicat pentru a-l duce la sediul poliţiei. A fost momentul în care fraţii tânărului şi tatăl său au devenit agresivi cu poliţiştii. 

Fiind depăşiţi numeric, poliţiştii din echipaj i-au somat să se îndepărteze. Mai întâi s-a folosit spray iritant-lacrimogen, însă agresorii nu au dat înapoi. Unul dintre agenţii de poliţie a scos pistolul şi a tras două focuri de avertisment, în plan vertical. Chiar şi aşa, pentru poliţişti au urmat minute grele, până când în sprijinul lor au venit „mascaţii” de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Trei dintre scandalagii au fost încătuşaţi şi duşi la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Adâncata.

 

Numărul cazurilor de ultraj este în creştere

Cazul de la Mitoc este încă unul în care autoritatea poliţiei este pusă la îndoială, iar poliţiştii sunt puşi în situaţii dificile. Astfel de situaţii, la limita faptei de ultraj, se petrec cel puţin o dată la câteva zile în judeţ. 

În unele situaţii s-a ajuns însă şi la agresiuni efective asupra poliţiştilor. Inclusiv statisticile confirmă faptul că numărul infracţiunilor de ultraj confirmate prin dosare penale şi trimiteri în judecată este în creştere.

În judeţul Suceava, cele mai multe dosare de ultraj sunt instrumentate de parchetele locale din municipiul Suceava şi din Rădăuţi. În multe dintre cazuri, condamnările pentru faptele de ultraj au fost cu suspendare. Este drept şi că în cazurile grave s-au dat şi pedepse cu executare, iar măsurile de arest preventiv faţă de inculpaţi s-au luat în destul de multe cazuri în ultima perioadă de timp.

 

MAI cere pedepse mai aspre pentru ultraj şi închisoare pe viaţă pentru criminalii de poliţişti

Faptele de ultraj sunt acum mai sensibile ca oricând, la puţin timp după ce poliţistul Sorin Vezeteu a fost ucis cu multiple lovituri de cuţit pe peronul Gării Burdujeni.

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat un proiect de lege în care cere închisoare pe viaţă pentru ucigaşii de poliţişti, dar şi pedepse mai aspre în general pentru agresiunile comise asupra reprezentanţilor autorităţii statului. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a înaintat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, proiectul prin care solicită modificarea Codului Penal.

MAI a amintit că, deşi în vechiul Cod Penal exista prevăzută pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru uciderea unui poliţist, în Noul Cod Penal aceasta nu a mai fost prevăzută.

Oficialii MAI au mai subliniat că statisticile indică o creştere a numărului infracţiunilor de ultraj comise asupra personalului din cadrul Poliţiei Române. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti atacaţi de mai mulţi romi după un scandal între aceştia. Agenţii au tras cu arma pentru a-i dispersa.
 Vizualizări articol: 4204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţişti atacaţi de mai mulţi romi după un scandal între aceştia. Agenţii au tras cu arma pentru a-i dispersa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei