Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2017 - Anul XXII, nr. 176 (6592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Suceava

Noi măsuri de descongestionare a traficului pe principala arteră de circulaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a pus în aplicare un nou set de măsuri de descongestionare a traficului pe principala arteră de circulaţie.

De data aceasta schimbările vizează bulevardul 1 Decembrie, adică zona de intrare dinspre Fălticeni, unde, dimineaţa şi la orele de vârf, se creează adeseori blocaje de circulaţie.

O primă măsură, deja implementată, este cea de creare a unei benzi rapide de trafic, pe banda I de la bordură, în zona intersecţiei străzii Bistriţei cu bulevardul principal (zona Metro).

„Cei de pe banda I au tot timpul verde intermitent, iar cei care vor ieşi din Obcini pe strada Bistriţei vor avea obligatoriu de intrat pe banda a doua, pentru a nu încurca traficul”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a dispus montarea unui şir de stâlpişori rutieri, pentru separarea celor două benzi.

Pentru camioanele care tranzitează adesea această zonă va fi creată o bandă de selecţie, separată, pentru a încurca cât mai puţin maşinile mici aflate în trafic.

„Această măsură va fi implementată curând prin mărirea benzii de acces spre Şcheia, pe care o aducem până la trecerea de pietoni dinspre Metro şi o vom delimita cu separatoare de sens, astfel încât cei care vin dinspre primărie, mergând spre E85, să nu facă la stânga acolo, ci să folosească intersecţia, pentru a nu încurca traficul”, a explicat Lucian Harşovschi.

 

Semafor pentru facilitarea accesului celor din cartierul ANL din spatele Metro

O altă măsură, luată tot pe bulevardul 1 Decembrie, vizează accesul spre şi dinspre cartierul ANL din zona Staţiunii de Cercetări.

Acolo au fost montate deja noi semafoare, pe o consolă amplasată la intersecţia cu strada Pictor Şerban Rusu Arbore.

„Singura variantă de ieşire din cartier era doar obligatoriu la dreapta, spre primărie. Odată cu punerea în funcţiune a semafoarelor, cei care ies din cartierul ANL, de la locuinţe sociale, ori cei care vor primi repartiţii în cele 80 de apartamente care se construiesc anul acesta acolo o să aibă acces atât spre E85, în stânga, spre sediul Primăriei Suceava, în dreapta, sau chiar şi pe Calea Obcinilor. Este o zonă importantă, când vom putea interveni pe acel drum modernizat pe fonduri europene, vom face un sens giratoriu acolo”, a adăugat viceprimarul municipiului Suceava.

Mai mult, acolo va apărea şi o trecere de pietoni semaforizată, dinspre Pictor Şerban Rusu Arbore, pentru a traversa mai uşor cei care locuiesc în acea zonă.

Până acum singurele treceri de pietoni erau la Metro şi la spital.

 

Bandă rapidă de trafic şi în zona Poliţiei Municipiului

O altă măsură de optimizare a traficului rutier pe bulevardul principal ar putea fi aplicată curând prin crearea unei benzi rapide de trafic în zona sediului Poliţiei Municipiului, cum se merge spre sediul Primăriei Suceava.

„Suntem în discuţii cu Poliţia Rutieră, pentru aplicarea unor măsuri similare la intersecţia dintre strada Scurtă cu bulevardul principal, pentru crearea unei benzi rapide. Deocamdată nu avem avizul lor, dar discuţiile continuă, pentru a găsi soluţia optimă. Aceste lucrări se fac pentru suceveni, cu intervenţii minimale, pentru că altfel de lucrări nu avem voie să facem deocamdată pe artera principală, care a fost reparată pe fonduri europene”, a adăugat viceprimarul Lucian Harşovschi, care se preocupă constant de identificarea unor măsuri de îmbunătăţire a circulaţiei în mai multe zone-cheie ale municipiului, dar şi de implementarea lor în teren.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi măsuri de descongestionare a traficului pe principala arteră de circulaţie.
 Vizualizări articol: 5160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Noi măsuri de descongestionare a traficului pe principala arteră de circulaţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Centura trimis de
( 5 aug 2017, 15:56:33
Daca ar termina centura de ocolire traficul din oras ar scadea foarte mult,nu ar mai trebui facute tot felul de modificari,care nu ajuta foarte mult,la fel si in zona bazarului,construirea unei variante sau a unei sosele noi ar reduce traficul,care este unul de tranzit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei