Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 aug 2017 - Anul XXII, nr. 176 (6592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   35 imagini |   ø fişiere video

La Muzeul Satului Bucovinean

„Bucovina găzduieşte România”, la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai apreciate evenimente care se desfăşoară an de an, în luna august, în municipiul Suceava, Târgul Meşterilor Populari, a debutat vineri, cu cea de-a XXII-a ediţie.

În ciuda caniculei, sute de vizitatori au trecut ieri de porţile Muzeului Satului Bucovinean, de pe platoul Cetăţii de Scaun, pentru a vedea minunăţiile artizanale ale meşterilor veniţi din toate zonele etnografice ale ţării - Bucovina, Maramureş, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat şi Transilvania.

De la migăloase sculpturi în lemn, inclusiv linguroaie gigantice, care făceau deliciul celor mici, ce se îngrămădeau să se pozeze cu ele, la împletituri făcute în multe ore de trudă şi atenţie, de la chimire uriaşe, ca pentru haiducii de odinioară, la giuvaeruri lucrate cu pietricele minuscule, meşterii, bărbaţi şi femei deopotrivă, au pregătit produse pentru toate vârstele şi gusturile.

Nu lipsesc nici tradiţionalele vase ceramice, bune atât la gătit, servit mâncare, cât şi ca decor, nici îndrăgitele porturi populare, tot mai la modă, bogate împletituri, haine de blană, pentru iarna ce va să vină, picturi naive, dar extrem de interesante, măşti tradiţionale, ce par să prindă viaţă, dulceţuri din Bucovina, dar şi ţuiculiţă făcută din fel şi fel de fructe, cărora e musai să le simţi aroma, nu doar tăria.

O prezenţă interesantă este şi bogata colecţie de artefacte vânătoreşti, lucrate în corn sau os de animal, de un meşter din Harghita, care se numără printre prezenţele inedite de la acest târg ce a adunat la un loc meşteri din toată ţara, sub deviza „Bucovina găzduieşte România”. Tocmai de aceea oferta este extrem de bogată şi diversificată.

Cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari,  din incinta Muzeului Satului Bucovinean, se desfăşoară inclusiv sâmbătă şi duminică, fiind deschis pentru vizitare între orele 09.00-21.00.

În aceste zile numărul vizitatorilor va fi cu siguranţă mai mare, pentru că surprizele pregătite de organizatori, Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava, nu se opresc aici.

Un real interes îl vor stârni spectacolele folclorice susţinute de artişti din Bucovina, dar şi de invitaţi speciali, precum Diana Matei şi Taraful Cleante.

Chiar din prima zi, pe scena din incinta Muzeului Satului au urcat o mulţime de tinere talente sucevene, cu un variat program de muzică folclorică.

Surprizele vor continua sâmbătă, 5 august 2017, între orele 17.00-20.00, cu un spectacol folcloric susţinut de artişti din Bucovina, alături de Sorin Filip şi Daniela Condurache.

Duminică, între orele 17.00-19.00, vizitatorii Târgului Meşterilor Populari vor avea parte de un program artistic deosebit, susţinut de îndrăgita cântăreaţa Diana Matei, care va fi însoţită de Taraful Cleante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bucovina găzduieşte România”, la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Bucovina găzduieşte România”, la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei