Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 aug 2017 - Anul XXII, nr. 175 (6591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Un tânăr anchetat deja în două dosare de trafic de droguri, arestat pentru instigare la cultivarea de canabis la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din municipiul Rădăuţi a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, pentru infracţiuni de instigare la comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Din datele de anchetă rezultă că inculpatul, Iosif Marian Grijincu, a încurajat în mod repetat doi complici să se ocupe de cultivarea de canabis la domiciliul unuia dintre ei. Grijincu s-ar fi folosit de faptul că este cunoscut în zona Rădăuţi ca dealer de droguri şi le-a dat asigurări celor doi că se va ocupa direct de găsirea clienţilor pentru recoltă. Ceea ce face cazul ieşit din comun este că Iosif Marian Grijincu mai este pus sub acuzare de procurorii DIICOT în alte două dosare de trafic de droguri, unul chiar foarte recent, din luna iunie a acestui an.

 

Planul cultivatorilor de canabis, stricat de structurile de combatere a crimei organizate

Din ancheta poliţiştilor de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, sub coordonarea DIICOT, rezultă că Iosif Marian Grijincu l-a determinat pe Iulian Zaharia, din Rădăuţi, să finanţeze o cultură de canabis care a fost dezvoltată la domiciliul inculpatului Florin Dănuţ Ştreangă, din comuna Frătăuţii Noi.

Planul grupului infracţional era următorul: plantele urmau să fie îngrijite până la maturitate, astfel încât să poată fi recoltate şi uscate pentru a deveni propice comercializării. Florin Dănuţ Ştreangă era cel care urma să se ocupe de îngrijirea plantelor până la maturitate, rezultă din anchetă. 

 

La percheziţii s-au găsit plante de canabis, dar şi o instalaţie complexă de cultivare a acestora

În urma percheziţiilor derulate în acest caz în luna mai a acestui an au fost ridicate instalaţii destinate culturii in-door a plantelor de canabis şi accesorii ale acestora. Printre altele, a fost ridicată o instalaţie complexă de cultivare a plantelor de canabis, construită într-un cort special, un transformator electric şi o lampă electrică cu bec, un termometru electronic, un grinder metalic, un cântar electronic, trei telefoane mobile, cinci cartele SIM, o pipă cu urme de canabis şi două hard-disk-uri.

De asemenea, la percheziţii s-au găsit cinci plante de canabis întregi şi un fragment de plantă de canabis. În urma analizării plantelor la un laborator specializat de analiză şi profil al drogurilor a rezultat cantitatea de 950 de grame (5 fire) plante de canabis în stare natural – verde, plus cantitatea de 0,91 grame fragmente de plante de canabis în stare naturală.

Iniţial, ancheta DIICOT i-a vizat doar pe Iulian Zaharia şi Florin Dănuţ Ştreangă, însă zilele trecute cercetările au fost extinse şi faţă de Iosif Marian Grijincu, considerat instigatorul acestei afaceri.

Grijincu a fost pus sub acuzare pentru infracţiunile de instigare la comiterea infracţiunii de finanţare a săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc şi instigare la comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în modalităţile de instigarea la cultivarea, deţinerea, oferirea, punerea în vânzare şi vânzarea de droguri de risc.

Având în vedere şi faptul că Grijincu se afla deja sub control judiciar, Tribunalul Suceava a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Decizia magistraţilor a fost dată acum două zile, pe 2 august, rădăuţeanul fiind ridicat de poliţişti şi introdus în arest. Măsura de arestare preventivă nu este definitivă, urmând a fi analizată şi de Curtea de Apel Suceava.

 

Afaceri cu droguri, concentrate pe zona Rădăuţi

Cele mai de amploare acţiuni ale poliţiştilor specializaţi în domeniul antidrog şi ale procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava din ultima perioadă au avut loc în zona Rădăuţi, semn că aici este şi piaţa cea mai dezvoltată a acestor afaceri ilegale. Din punct de vedere al dimensiunii afacerii, de departe cea mai mare este considerată gruparea împotriva căreia s-a acţionat în vara anului trecut. În acest dosar, procurorii au în vizor 22 de persoane, printre ele şi Iosif Marian Grijincu

 

Noianul de acuzaţii împotriva lui Grijincu

Iosif Marian Grijincu a fost arestat preventiv în acest dosar în luna iulie a anului trecut, fiind considerat unul din cei cinci inculpaţi cu rol important. Ulterior, după o lună de arest preventiv, judecătorii au stabilit o măsură mai blândă pentru Grijincu, cea a controlului judiciar.

Noile acuzaţii ale anchetatorilor indică, dacă se vor confirma, faptul că Iosif Marian Grijincu a continuat să facă trafic cu droguri, inclusiv de risc şi de mare risc, într-o sfidare totală a legii.

În luna iunie a acestui an, acelaşi Grijincu a fost pus sub acuzare, tot de procurorii DIICOT Suceava, într-un alt dosar. El este acuzat că în perioada februarie-mai 2017, împreună cu un complice, ar fi achiziţionat de pe site-uri specializate droguri de risc (canabis) şi droguri de mare risc (amfetamine), dar şi substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice), pe care le-ar fi oferit spre vânzare pe raza municipiului Rădăuţi şi în împrejurimi.

Toţi inculpaţii din acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

 

Finanţatorul culturilor de canabis a recunoscut acuzaţiile şi a primit 1 an şi 4 luni de închisoare

Iulian Zaharia, din Rădăuţi, bărbatul acuzat de procurorii DIICOT că a finanţat cultura de canabis de la domiciliul lui Florin Dănuţ Ştreangă, a ales să recunoască acuzaţiile împotriva sa şi să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.

Iulian Zaharia, recidivist, a primit 1 an şi 4 luni de închisoare pentru infracţiunile de finanţare a săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost admis deja de Tribunalul Suceava, iar dacă nu se va face apel pedeapsa va rămâne cel mai probabil definitivă.

Iulian Zaharia se află deja în arest preventiv din data de pe 8 mai, astfel are deja executate 3 luni din pedeapsă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr anchetat deja în două dosare de trafic de droguri, arestat pentru instigare la cultivarea de canabis la domiciliu.
 Vizualizări articol: 4369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr anchetat deja în două dosare de trafic de droguri, arestat pentru instigare la cultivarea de canabis la domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei