Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 aug 2017 - Anul XXII, nr. 175 (6591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot

Un elev al Colegiului „Petru Rareş” a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va avea un reprezentant în biroul executiv al Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) în persoana lui Ciprian Tuchiluş, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, adolescentul fiind ales în cadrul Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, de la Buzău.

Electoratul a fost format din preşedinţii consiliilor judeţene sau delegaţi, Ciprian având al doilea cel mai mare număr de voturi dintre cei nouă candidaţi pentru cele şase funcţii de vicepreşedinte.

Ciprian este în clasa a XI-a, din 2016 fiind şi preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava.

„Am avut emoţii foarte mari, mi-am dorit mult să reuşesc. Contracandidaţii mei au fost foarte bine pregătiţi. Mandatul este pentru un an de zile, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an. Totodată, vreau să continui şi mandatul de la Consiliul Judeţean”, a arătat Ciprian.

Parcursul adolescentului în cadrul Consiliului Elevilor a fost progresiv, începând cu funcţia de Avocatul Elevului în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, mai apoi vicepreşedinte în cadrul CŞE „Petru Rareş”, director PR şi comunicare în cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, iar mai apoi preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava.

„Sunt de părere că cea mai mare structură de reprezentare a elevilor are nevoie de rigurozitate şi eficienţa. Consider că sunt o persoană directă, care nu se ascunde să îşi împărtăşească ideile celorlalţi, iar cel mai important, consider că cel mai bine mi se potriveşte sintagma <scurt şi la obiect>”, a arătat Ciprian.

Pentru mişcarea de reprezentare externă a CNE, tânărul doreşte să militeze pentru un regulament unic pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar din România, bineînţeles luând în calcul natura liceului: teoretic, profesional, tehnic, confesional sau vocaţional, pentru a elimina abuzurile şi nerespectarea legilor în vigoare. Mai mult de atât, doreşte să sporească atenţia instituţiilor statului la nivel local cu privire la activitatea Consiliilor Judeţene ale Elevilor, pentru a spori calitatea sistemului de învăţământ din România.

În discursul de candidatură, Ciprian a mai menţionat că doreşte să facă cunoscută activitatea Consiliului Naţional al Elevilor şi a consiliilor judeţene, singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional.

 

Adunarea Generală a Elevilor

Alegerile pentru conducerea CNE au avut loc în cadrul Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, ediţia a XXIII-a, din perioada 1-4 august.

Deschiderea evenimentului s-a bucurat de participarea ministrului Educaţiei, Liviu Pop, a ministrului pentru dialog social, Gabriel Petrea, şi a Ecaterinei Andronescu, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senatul României.

„Vă asigur de toată susţinerea mea şi în acelaşi timp o să iau în considerare criticile constructive. Vă încurajez să continuaţi proiectele de impact pe care le-aţi început şi să vă implicaţi în demararea altora”, a transmis ministrul Liviu Pop.

Lucrările evenimentului au fost deschise de preşedintele CNE, elevul Vlad Ştefan. În cadrul acestui eveniment s-a ales noua conducere naţională a elevilor, noul preşedinte fiind eleva Ioana Băltăreţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului „Petru Rareş” a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor.
 Vizualizări articol: 1459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Un elev al Colegiului „Petru Rareş” a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei