Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 aug 2017 - Anul XXII, nr. 175 (6591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studii

Creştere cu 13% a numărului de candidaţi, la admiterea de la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava încheie prima sesiune de admitere din acest an cu o creştere de 13% a numărului de candidaţi faţă de sesiunea iulie 2016.

Cea mai semnificativă creştere se înregistrează în rândul candidaţilor din Republica Moldova şi Ucraina, unde numărul viitorilor boboci este dublu faţă de anul trecut.

„La programele de licenţă destinate românilor de pretutindeni (Republica Moldova şi Ucraina) s-au înmatriculat 244 de candidaţi”, arată reprezentanţii instituţiei.

Cât priveşte studiile de licenţă, la zi, aproape 1.400 de candidaţi vor fi, din toamnă, boboci ai Universităţii din Suceava, aceştia fiind admişi în cadrul specializărilor celor 10 facultăţi ale instituţiei. Creşterea este de 12% la aceste programe.

La specializările cu învăţământ la distanţă au fost declaraţi admişi 204 candidaţi (creştere de 6%).

La masterat s-au înmatriculat 828 de persoane, creşterea fiind de 18%, iar la programele de masterat pentru românii de pretutindeni figurează 41 de înscrişi.

La programele de conversie profesională s-au înmatriculat 34 de candidaţi.

„Apreciem că sesiunea de admitere din iulie 2017 s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru dezvoltarea comunităţii academice sucevene, dovadă atât a valorii sale la nivelul resursei umane, a bazei materiale, a activităţii de cercetare desfăşurate de cadre didactice şi studenţi, cât şi a prezenţei sale în viaţă comunităţii. USV îşi propune să asigure şi studenţilor acestei generaţii o educaţie înaltă şi cadrul optim ca studenţii să beneficieze de toate facilităţile şi oportunităţile pe care le oferă Alma Mater Sucevensis”, transmit reprezentanţii USV.

 

Următoarea admitere, în septembrie

Pentru locurile care vor rămâne libere va fi organizată o nouă sesiune de admitere, în perioadă 6-13/14 septembrie.

Toate locurile la specializările Calculatoare - Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Contabilitate şi informatică de gestiune - Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Drept - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar - Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii au fost ocupate din prima sesiune de admitere. Acestea nu vor mai fi incluse în cea de a doua rundă de admitere, care urmează să se organizeze la începutul lunii septembrie, informează conducerea USV.

Informaţii legate de admiterea la USV, numărul de înscrişi la fiecare specializare şi numărul locurilor libere pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştere cu 13% a numărului de candidaţi, la admiterea de la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creştere cu 13% a numărului de candidaţi, la admiterea de la Universitatea din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei