Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 aug 2017 - Anul XXII, nr. 173 (6589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Bani pentru şapte licee din judeţ pentru reducerea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte licee din judeţul Suceava vor primi finanţare pentru reducerea ratei de abandon şcolar, creşterea ratei de absolvire şi îmbunătăţirea performanţei la examenul de bacalaureat. În funcţie de numărul de elevi înmatriculaţi la liceu şi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat, liceele primesc finanţări a căror valoare este cuprinsă între 70.000 de euro şi 152.500 de euro.

Liceele beneficiare vor derula proiectele finanţate prin granturi pe o perioadă de 4 ani, acordurile fiind parte a Proiectului privind învăţământul secundar/ROSE.

La nivel naţional, 271 de acorduri de grant au fost semnate.

Potrivit Ministerului Educaţiei,„finanţarea totală pentru runda 1 de granturi a este de 18.350.303 euro, iar prima tranşă de bani a fost deja trimisă”.

Liceele beneficiare din judeţul Suceava sunt: Liceul Tehnologic "Mihai Eminescu" Dumbrăveni, înscris cu proiectul „Eu pot (profesorul), eu vreau (elevul), noi reuşim (elevul şi profesorul)! (EEN)”; Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc cu proiectul „Să pot eu reuşi – SPER”; Liceul Tehnologic "Vasile Gherasim" Marginea cu proiectul „Educaţia, cartea mea de vizită”; Liceul Tehnologic "Oltea Doamna" Dolhasca - „Randamentul şcolar prin oportunităţi egale la educaţie”; Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" Fălticeni - „Succesul sunt eu”; Colegiul "Vasile Lovinescu" Fălticeni - „Şanse egale pentru dezvoltarea personală şi profesională”; Liceul Tehnologic "Vasile Cocea" Moldoviţa - „Strategie Unitară de Creştere a Competenţelor Elevilor de la Sat (S.U.C.C.E.S.)”. 

În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activităţi eligibile: activităţi pedagogice şi de sprijin, activităţi extracurriculare şi activităţi de renovare şi dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spaţiilor de şcolarizare, respectiv achiziţii de bunuri în scop educaţional. În prima categorie sunt incluse activităţi remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare şi orientare în carieră, dezvoltarea de abilităţi socio-emoţionale, precum şi activităţi specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activităţi cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiţii, acţiuni destinate înfiinţării/dezvoltării de reţele şcolare etc. Proiectul privind Învăţământul Secundar (Romania Secondary Education Project/ROSE), în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanţat integral de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi se desfăşoară în intervalul 2015-2022.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani pentru şapte licee din judeţ pentru reducerea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor elevilor.
 Vizualizări articol: 2147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bani pentru şapte licee din judeţ pentru reducerea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor elevilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei