Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 iul 2017 - Anul XXII, nr. 171 (6587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până pe 11 august

Obiecte de patrimoniu aparţinând culturii Cucuteni şi reproduceri ale unor obiecte cucuteniene, expuse la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe obiecte de patrimoniu aparţinând culturii Cucuteni, piese descoperite în timpul săpăturilor arheologice de la Preuteşti, judeţul Suceava, precum şi fragmente ceramice descoperite la Truşeşti, judeţul Botoşani, dar şi peste 350 de piese, reproduceri ale anumitor obiecte cucuteniene, create de 131 de copii participanţi la activităţile Atelierului de arheologie experimentală „Artă şi Artefacte” pot fi văzute şi admirate la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava, până pe 11 august.

Reproducerea anumitor obiecte cucuteniene de copiii suceveni a fost posibilă datorită proiectului cultural „Artă şi Artefacte”, ediţia a II-a, desfăşurat în perioada 26 iunie – 14 iulie. Participanţii la Atelierele de arheologie experimentală organizate de Muzeul Bucovinei au primit şi diplome de "arheolog junior”. În cadrul proiectului, la Muzeul de Istorie s-a desfăşurat atelierul de arheologie experimentală “Artă şi Artefacte”, care a fot organizat pe trei module: modulul I - „Artă şi artefacte în Cultura Cucuteni” (Arta cucuteniană; Cum descoperim artefactele?; Cum se realizau obiectele ceramice în preistorie?), modulul II - „Şi eu pot!” (modelaj şi pictură în culori de apă, copiii au învăţat să modeleze în lut replici după obiecte specifice culturii Cucuteni) şi modulul III - „Restaurare pentru juniori” („Azi Cenuşăreasă, mâine în cutie de cleştar” – prezentare materiale multimedia, aplicaţii pe tabletă grafică, prezentare noţiuni elementare de restaurare; „Ciobul – din cenuşă în luminile rampei!” - aplicaţii practice, reconstituirea unui artefact creat).

La atelierul de arheologie experimentală au participat copii cu vârste între 10 şi 14 ani, cu înclinaţii artistice, din mediul urban, care au fost repartizaţi, în funcţie de opţiunea selectată, în şase grupe de lucru: 26-30 iunie (două grupe), 3-7 iulie (două grupe) sau 10-14 iulie (două grupe). Lucrările realizate de copii, respectiv vase, pandantive, statuete antropomorfe şi zoomorfe, sunt inspirate după artefactele cucuteniene, păstrate în colecţiile de arheologie ale Muzeului Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiecte de patrimoniu aparţinând culturii Cucuteni şi reproduceri ale unor obiecte cucuteniene, expuse la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obiecte de patrimoniu aparţinând culturii Cucuteni şi reproduceri ale unor obiecte cucuteniene, expuse la Muzeul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei