Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iul 2017 - Anul XXII, nr. 169 (6585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controverse

Modernizarea parcărilor făcute de oameni printre blocuri, blocată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenţia conducerii Primăriei Suceava de a oficializa locurile de parcare create de oameni, pe terenul viran dintre blocuri, prin inventarierea lor în domeniul privat al municipiului, ceea ce permitea apoi modernizarea lor, a fost blocată de votul unora dintre consilierii locali, ce au contestat vehement legalitatea şi oportunitatea unei astfel de iniţiative.

Proiectul iniţiat de viceprimarul Lucian Harşovschi prevedea inventarierea a 4.364 de locuri de parcare, care, în prezent, figurează în acte doar ca teren viran.

„Aceste parcări sunt făcute de oameni, vrem să le oficializăm, să le inventariem, intabulăm, urmează să le reparăm, să le amenajăm aşa cum trebuie”, a explicat Harşovschi, care a spus că identificarea exactă a acestora, în fiecare cartier, dar şi realizarea documentaţiei necesare sunt rodul muncii de peste trei luni de zile a celor de la serviciul Străzi, din primărie.

Cele mai multe astfel de locuri de parcare sunt în cartierul Obcini – 1.161, urmate de cele din Burdujeni – 1.087, cele din Centru şi George Enescu fiind în total 1.755, în vreme ce în Zamca sunt 361.

„Aceste locuri apar ca teren viran, odată modernizate vom avea aproape 5.000 de locuri de parcare oficiale, în plus, în municipiu”, a precizat iniţiatorul proiectului.

Cei mai aprigi contestatari au fost consilierii locali PSD, care au spus că astfel se „dă liber” la săvârşirea mai multor abuzuri, multe din aceste parcări fiind făcute pe spaţiile verzi ce erau lângă blocuri, ceea ce i-ar încuraja şi pe alţii să procedeze la fel, de acum înainte. De asemenea, au fost menţionate nemulţumiri ale unor locatari referitoare la faptul că maşinile sunt parcate foarte aproape de geamurile locuinţelor lor, iar asemenea situaţii nu ar trebui legalizate. De asemenea, s-a atras atenţia asupra faptului că multe asemenea parcări „taie” trotuarul, nu sunt semnalizate corespunzător, iar orice maşină care opreşte în stradă, legal, în dreptul lor, nu face decât să le blocheze, ceea ce a stârnit adeseori situaţii conflictuale.

Proiectul mai necesita un singur vot favorabil pentru a trece, primind 15 voturi „pentru” şi opt „împotrivă”, iniţiatorul acestuia considerând că ar fi necesară întocmirea unei „liste a ruşinii” cu cei care s-au împotrivit modernizării a aproape 5.000 de locuri de parcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea parcărilor făcute de oameni printre blocuri, blocată.
 Vizualizări articol: 2865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modernizarea parcărilor făcute de oameni printre blocuri, blocată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei