Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iul 2017 - Anul XXII, nr. 167 (6583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Note mărite

Rezultate mai bune după soluţionarea contestaţiilor de la concursul de titularizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reevaluarea lucrărilor cu note contestate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământ a generat o majorare cu 2,3% a numărului notelor peste 7, mai exact de la 227 de note între 7 și 9,99 (39,5%) la 240 de note aparţinând aceluiași interval (41,8%). Aceste calificative le permit candidaţilor să se angajeze pe o perioadă nedeterminată în învăţământ, asta în condiţiile în care sunt catedre vacante titularizabile.

De asemenea, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei, recorectarea lucrărilor cu note contestatea condus la scăderea umărului notelor din segmentul 5-6,99 (de la 204 la 201), respectiv al notelor sub 5 (de la 142 la 132). În total, 117 dintre candidaţii suceveni care au susţinut concursul de titularizare au cerut reevaluarea tezelor, cele mai multe contestaţii înregistrându-se în rândul celor care au concurat pentru un post titularizabil de învăţător (20 de contestaţii), profesor de limba română (17 contestaţii), educatoare (16 contestaţii) și profesor de educaţie fizică (15).

Reamintim că, la nivelul judeţului Suceava, un singur candidat a obţinut nota maximă, acesta susţinând proba la educaţie fizică și sport.

La proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate s-au prezentat 628 de candidaţi. 52 de candidaţi s-au retras în timpul probei, iar lucrările a doi candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.

La nivel naţional, cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj (58,9%), iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi (25%). În Capitală 55,02% dintre note au fost peste 7 sau egale cu 7.

Repartizarea pe posturi titularizabile (angajare pe perioadă nedeterminată) a candidaţilor care au obţinut note peste 7 sau egale cu 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasăare loc astăzi, 26 iulie, în şedinţe de repartizare organizate de Inspectoratul Școlar Suceava

Candidaţii care au obţinut minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială vor fi angajaţi pe perioadă determinată (suplinitori).

Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educaţiei a publicat marţi, 25 iulie, la ora 10:00, rezultatele finale.

 

82 de posturi pe perioadă nedeterminată

Statistica posturilor valabile pentru concursul de titularizare arată faptul că este un total de 564, din care 100 rezervate și 464 vacante. Din cele 464 vacante, 82 sunt cu viabilitate mai mare de 4 ani și 382 cu viabilitate mai mică de 4 ani. Din cele 82 de posturi cu viabilitate mai mare de 4 ani, 36 sunt în mediul rural și 46 sunt în mediul urban.

Potrivit centralizărilor Inspectoratului Școlar Suceava, la biologie este un singur post titularizabil, chimie-fizică – 1 post, fizică - 4 posturi titularizabile, geografie – 1 post, informatică – 2, germană – 2, tehnologia informaţiei și a comunicaţiilor – 1, electronică și automatizări – 1 etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate mai bune după soluţionarea contestaţiilor de la concursul de titularizare.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate mai bune după soluţionarea contestaţiilor de la concursul de titularizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei